Kan jag använda en lerkruka på en induktionshäll?

August 3

Kan jag använda en lerkruka på en induktionshäll?


Säker, energisparande och lätta att rengöra, induktionshällar har många fördelar. Men innebär en begränsning av induktion köksredskap val. Vissa material, som lera, inte fungerar med induktionshäll.

induktionshäll

Induktionshäll arbete genom användningen av el och magneter. Värmeelementen i en induktionshäll producera en högfrekvent elektromagnetiskt fält när den slås på. Denna elektromagnetiska ström passerar genom basen av kastrull eller stekpanna på den aktiverade elementet, genererar tillräckligt med värme för att laga mat och vätskor.

Lerkrukor

Lerkrukor fungerar inte på induktionshäll. Kokkärl används för induktionshällar måste vara magnetisk och har en platt botten. Keramik och andra leror inte har några magnetiska egenskaper, och därför kan inte utföra den elektromagnetiska ström som produceras av elementen i induktionshäll.

andra Kokkärl

Induktionshäll misslyckas också att arbeta med köksredskap av aluminium, koppar och glas, eftersom ingen av dessa material har magnetism. Gjutjärn och 18/0 rostfritt stål gör arbeta på induktionshällar, men eftersom båda materialen har magnetiska kapacitet. För att testa köksredskap för kompatibilitet med induktionshäll, ta en vanlig magnet och se om det håller fast vid basen av köksredskap i fråga.


  

Kommentar