Hur man avgifta fötter

June 30

Hur man avgifta fötter


Enligt American Podiatric Medical Association, den genomsnittliga walking du gör varje dag "ger en kraft att bära på fötterna lika med flera hundra ton." Skämma bort dina fötter med en vanlig avgiftande rutin kan ge utdelning för din allmänna hälsa. Du kan göra det på ett effektivt sätt hemma med hjälp av de enklaste metoder och ingredienser.

Instruktioner

1 Borsta torra fötter med en naturlig borste för att stimulera blodcirkulationen och hjälpa till att eliminera toxiner. Se till att du borsta huden överallt, inklusive fotsulorna, och använda en ganska kraftfulla åtgärder, som arbetar från tårna uppåt mot benen. DocShop.com rekommenderar "daglig torr hud borsta" av hela kroppen innan du duschar eller badar, som en välgörande avgiftning vana.

2 Fyll en stor skål eller fotbad med vatten tillräckligt varm för att vara bekväm i 10 till 15 minuter. Lägg en halv kopp Epsom salt tillsammans med ditt val av andra avkopplande produkter, såsom en fotbad eller en lugnande olja. Välj endast naturliga produkter, eftersom de kommer att absorberas in i huden.

3 Blötlägg fötterna i minst 10 minuter sedan bort från skålen. Gnugga fötterna försiktigt med en pimpsten eller fotfil, med hjälp av cirkelrörelser, tills du ser den döda huden börjar falla bort från klackar, sidor och bollar på fötterna.

4 Applicera exfolierande scrub, arbetar den i sulorna, sidorna och toppar av fötterna. Detta bör eliminera alla torr, flagnande hud och lämna dina fötter känsla mjukare. Skölj fötterna och torka dem ordentligt, speciellt mellan tårna.

5 Massera in en generös mängd av en rik hudlotion i fötterna för att återfukta huden över och för att öka cirkulationen. Ta bort eventuellt överskott lotion från mellan tårna och från tånaglarna för att undvika risken för bakterieinfektion.

Tips

  • Den amerikanska Podiatric Medical Association webbplats listar fotvårdsprodukter som har sin kvalitetsstämpel.
  • Crabtee & Evelyn råda seekiing ut fotvårdsprodukter som innehåller naturliga ingredienser såsom "sheasmör, havssalt, pepparmyntolja och algextrakt."
  • Gnugga inte alltför kraftigt med pimpsten eller en fotfil eller du kan riskera att orsaka skada på huden.
  • Om du redan har någon hud eller nagelförhållanden, är det lämpligt att konsultera en fotvårdsspecialist innan du försöker ett hem avgiftande behandling.

  

Kommentar