Vad är Hushpuppies?

April 5

Hushpuppies är en friterad, majsmjöl baserade livsmedel som har sitt ursprung i den södra delen av USA. Dessa härliga behandlar bära en likhet med friterad eller klimpar och är friterade i ister eller vegetabilisk olja. Hushpuppies kan hittas på många snabbmatsrestauranger, vid vägkanten matställen och mat står över hela landet där de vanligtvis serveras som den är eller som en sida skålen för att komplettera stekt havskatt. Eftersom de är lätta att laga mat och en populär comfort food, många människor gör också egna hushpuppies hemma för familjen middagar, fester, sammankomster och sociala tillställningar.

Historia Hushpuppies

Historien om hushpuppies tros sträcker sig tillbaka till inbördeskriget. Förbunds soldater samt fiskare och jägare åt dem och även utfodras dem till sina hundar att "hysch" dem när de skällde eller ylade, därav smeknamnet. Hushpuppies de gjorde var läckra, fyllning och lätt att göra från lättillgängliga ingredienser med minimala matlagning leveranser. Det faktum att de var billiga och bärbara har gjort dem till en attraktiv småätande utsikter fram till nutid.

Var man hittar dem

I södra USA kan hushpuppies hittas på många restaurangmenyer. De är också populära över hela landet på soul food restauranger samt på några snabbmatsanläggningar och diners. Ibland kanske du kan hitta dem på menyn på bufféer och delikatessbutiker.

Hur de Served

Hushpuppies kan betjänas av sig själva som en förrätt, mellanmål eller måltid. De är också ofta ett komplement till stekt havskatt eller stekt kyckling. På vissa restauranger i södra, är kostnadsfria hushpuppies eras i stället för bröd till kunder väntar på sina måltider att komma fram.

Vad Hushpuppies se ut

Hushpuppies är typiskt runda eller avlånga och inte större än en golfboll eller kort penna. De är gyllenbruna till utseendet, även om den faktiska färgen kan variera något beroende på allt från temperaturen hos tillagningsoljan till de kryddor som tillsätts. Om de serveras omedelbart efter att ha avlägsnats från fritösen de visas krispiga. Hushpuppies som får sitta under en längre tid kommer att börja ta på sig en fet, halvmjuk glans och de kommer att förlora sin kritan.

Gör din egen hemma

Det är inte svårt att göra hushpuppies hemma. Med några grundläggande ingredienser, inklusive majsmjöl eller majsmjöl mix, mjöl, mjölk eller kärnmjölk, ägg och smaksättning av ditt val, är det möjligt att göra en sats till fritera på spisen eller i ett hem fritösen. Webbplatser som Whatscookingamerica.net och Foodnetwork.com har enkla recept att följa så att du kan göra hemgjord hushpuppies från bekvämligheten av ditt eget kök.

recept Variationer

Det finns otaliga sätt att ändra eller personifiera hushpuppies att passa din personliga smak. Några av de mest populära tilläggen inkluderar poster såsom grön lök, Cajun kryddor, heta peppar, vitlök, majskorn och ströbröd. Vissa människor även lägga socker för att skapa en söt, dessert-liknande variant av en hushpuppy.

Göra en mer sund hushpuppy

För att göra en hälsosammare, mindre gödning version av hushpuppy, har många människor tagit till ugnen baka i stället för fritering dem i olja eller ister. Ett exempel på en bakad hushpuppy recept kan hittas på Cooks.com webbplats. Även om detta är inte den traditionella sätt att göra dem, är det betydligt friskare och har råd dem som bantning eller tittar på vad de äter förmågan att konsumera en av sina favoriträtter i en mer hjärtat friskt formen.


  

Kommentar