Hur du håller din hund från luktade illa

July 20

Hur du håller din hund från luktade illa


Det enklaste sättet att förhindra att din hund från luktade illa är att borsta och bada den regelbundet. Det är inte svårt --- badar en hund är regelbundet mycket enklare än att bada en hund sällan. Hunden som badar två gånger per år med frysning trädgårdsslang rädsla och hatar att badade, och kommer att kämpa det mäktigt. Hunden som badar regelbundet och ofta med varmt vatten, en fin handduk, och massor av beröm kommer att acceptera bad som en del av livet.

Instruktioner

1 Borsta din hund ordentligt. Detta bör göras innan bad tid och varje dag om du har en långhårig hund. Borstning är lika viktigt som att bada i det gäller att hålla hunden ren. Om din hund har mattor som inte kommer att komma ut, klippa ut dem innan bad tid.

2 Förbered badrummet. Om du har en handhållen munstycke eller liten slang i badkaret, låta vattnet rinna tills det är varmt; sedan stänga av den. Om du bara har en vanlig dusch huvud, fylla en hink med varmt, inte hett, vatten. Använd samma vattentemperatur som du skulle för ett litet barn. Har schampo praktiskt. Du kan använda hund schampo eller utspädd, oparfymerad Kastilien tvål. Använd inte parfymerade schampo, som kan irritera din hund. Ha en handduk till hands och en matta eller handduk på golvet.

3 Ta tag din hund i kragen och försiktigt men bestämt leda den till badkaret. Använd inte "Come" kommandot eftersom du inte vill att din hund att ha några negativa associationer med det. Stänga dörren badrum att förhindra rymningar. Håll en behandling i den andra handen och ge det till hunden när den är i badkaret. Du kan behöva lyfta eller hjälpa hunden.

4 Blöt hund noggrant med hink vatten eller handdusch huvud. Håll koll för att se till att temperaturen är korrekt. Om du använder en hink, tömma den mycket långsamt över din hund, undvika ansiktet.

5 Häll schampo direkt på hundens rygg och grundligt lödder varje del av hunden utom ansiktet och öron. Tänk på detta som hund massage tid. Håll prisa hunden. Om man försöker att hoppa ur badkaret, skjut den tillbaka ordentligt. Om du använder en hink, börja fylla den med varmt vatten.

6 Skölj hunden ren med munstycket eller en hink med vatten. Skölj igen om det behövs tills allt schampo är ute. Steg tillbaka, vilket gör att din hund att skaka av och hoppa ur badkaret.

7 Handduk torka din hund. Du kan använda en hårtork på lägsta inställningen om din hunds päls mattor lätt och det är kallt i huset. Annars är ensam en handduk torrt fint. Ge din hund en annan behandling eller två och beröm den översvallande.

Tips

  • Om du vill kan du rengöra din hunds ansikte med en något tvål, våt disktrasa.
  • Fräscha upp din hund mellan bad med hund våtservetter eller en något tvål våt disktrasa.
  • Do not get tvål i hundens ögon.
  • Inte bada din hund för ofta; detta kommer att torka ut huden och pälsen. Ta reda på vad som är lämpligt för din hunds ras. När var och en till sex veckor är lämplig för de flesta hundar.
  • Placera inte något illaluktande, såsom parfym eller deodorant av något slag, på din hund. Om din hund har en lukt problem att regelbunden tandborstning och bad inte hjälper, se din veterinär.

  

Kommentar