Pudel Storlekar & deras personligheter

July 27

Pudel Storlekar & deras personligheter


Pudeln är en intelligent, elegant, atletisk hund som officiellt finns i tre varianter: leksak, Miniatyr och Standard. Dessa klassificeringar bestäms av höjd i stället för vikt. En pudel päls är tät, vattenavvisande, allergivänliga och varierar i färg. Trots deras eleganta utseende, de är aktiva och hårt arbetande hundar.

Poodles var uppvuxna att vara retrievers och jaga sjöfågel. De har sitt ursprung i Tyskland, där rasen känd som "Pudel", som betyder "att plaska i vatten." De är människor behaga och populära utställningshundar. Även om alla tre sorter har liknande egenskaper, de har olika personligheter.

Standard Poodle Personlighetsdrag

Standard pudel är den äldsta av de tre sorter och åtgärder över 15 inches vid axlarna "högsta punkt. De tenderar att vara något reserverad, men är smart och lätt att träna. Liksom alla pudlar, de är intelligenta, atletisk, energisk, lydig och konkurrenskraftig. På grund av detta, måste de konstant mental och fysisk stimulans eller kommer de att komma in bus. De är också överkänsliga och reagerar negativt vid beröring oväntat eller överraskad.

Dvärgpudel Personlighetsdrag

Miniature pudel är 15 inches eller mindre på axlarna "högsta punkt, men uppgår till minst 10 inches hög. Liksom Pudel, Pudlar är intelligenta, atletisk och smidig. De utmärka sig på hinderbanor och är extremt lojala. De är lyckligast när mentalt stimuleras och kommer bra överens med andra hundar och katter. Pudlar är stora vakthundar, icke-aggressiva och väl lugn.

Toypudel Personlighetsdrag

Toy pudel står 10 inches eller mindre på axlarna "högsta punkt. Deras kompakta storlek gör dem perfekta för små bostäder och liksom Standard och miniatyr sorter, Toy Poodles är atletisk, energisk och lojala följeslagare. De älskar att krypa upp och gosa. De behöver daglig motion och sällskap eller de tenderar att uppleva ensamhet och separationsångest. De kräver en uppsättning rutin; Om den ändras, får de ofta förvirrade och nervös. Medan Standard och Pudlar älskar ständig aktivitet, toypudlar få upprörda om det är för mycket uppståndelse som pågår. De tenderar att föredra lugn och ro över kaos, vilket gör dem ett dåligt val som husdjur för en liten, livlig barn.

poodle Fakta

Standard pudel är den smartaste av pudel sorter. Dess intelligens anses näst efter Border Collie. Pudel päls kallas "hår" eftersom den saknar en underbeläggning och håret inte fäller och faller ut. Istället klumpar det och blir sammanflätade med omgivande hår när skjul, så en pudel måste borstas och tränas regelbundet. De hår konsistens sträcker sig från mjuk och vågig till grova och ullig.


  

Kommentar