Effekter av Feeding Oatmeal till babychickar

August 1

Effekter av Feeding Oatmeal till babychickar


Havre och havregryn är ett viktigt komplement för växande kycklingar. En hälsosam tillsats av havre till foder som ges till kycklingar kan förbättra sin hälsa och öka tillväxten och viktökning. Fördelarna och effekter som havre har en chick tillväxt och hälsa kan göra en stor skillnad i det allmänna hälsotillståndet i en chick. Använd havre som ett komplement med andra spannmål, som en blandad och varierad kost är bäst för maximal chick hälsa.

Formel

Formeln för att mata kycklingar ändras beroende på ålder kyckling. För den första veckan efter kläckning, efter den andra dagen, mata ungarna en blandning av hårdkokta ägg smular och havregryn. Efter den första veckan, skapa en mäsk av 2 delar kli, 2 delar havregryn, en del majs och 1/2 del köttfärs. Mata denna formel för att kycklingarna i 10 veckor. Efter ungarna är 10 veckors ålder, byta till en lika blandning av vete skalad havre och majs för chick spannmålsblandning. Ungarna bör också äta gräs efter 10 veckor.

näringsämnen

Många friska vitaminer är närvarande i havremjöl som är nödvändigt för en sund chick tillväxt. Ingår i havre är vitamin B1 och B2, liksom niacin, som också är ett B-vitamin. En annan vitamin som havre innehåller är kolin. Naturligt kalcium också finns i havre, som kycklingar behöver för benstyrka. Järn, koppar, zink, magnesium, mangan och fluor är även näringsämnen som finns i havre. Havre innehåller också 14 procent protein, vilket är en mycket hälsosam Förutom en chick kost.

Tillväxt

Enligt US Department of Agriculture Farmers 'Bulletin, en brud som tar emot en hälsosam mängd havre i sin kost kommer att växa starkare och friskare än kycklingar utan havre. Havren gör det också möjligt ungarna att växa snabbare utan att kompromissa med styrka eller hälsa av fåglarna. Det är dock viktigt att inte mycket foder kycklingar, eftersom det kan vara farligare än undermatning.

Belopp

Rätt mängd mat för att föda ungarna är precis tillräckligt att de helt kan äta i ungefär fem minuter eller mindre. Om det finns rester efter fem minuter att äta, bör kycklingarna har mindre mat. Under de första veckorna bör kycklingarna matas fem gånger om dagen. Efter cirka två eller tre veckor, byta ungarna så att de äter tre gånger om dagen. Efter 10 veckor, kan kycklingarna äta två gånger om dagen.


  

Kommentar