FoodSaver Tips

June 9

Spara mat sparar pengar. När du laga en stek och det finns matrester, kan du göra flera måltider att spara i frysen. Istället för att kasta bort ändarna av selleri eller andra färska grönsaker, spara dem att bli basen för soppa lager. Om det finns överblivna bröd, munkar eller havregryn, använda dem för att göra en dessert för nästa dag.

Spara och använda Överblivna Meat

Skär varje överblivna kött av ben. Skär köttet i lagom stora bitar. Om du har mer än en kopp kött, kan du använda den för att göra en pasta gryta. Lägg till kokt pasta tillsammans med malet lök, en burk grädde av svampsoppa och en påse frysta hackad broccoli. Strö riven ost ovanpå och baka värmas igenom. Om du har mindre än en kopp kött kvar, lägga till en grönsallad eller använda den för att göra en smörgås.

Spara och använda Överblivna färska grönsaker

Spara ändarna av selleri, små bitar av överblivna lök, broccoli, morötter och andra grönsaker i en lufttät behållare i upp till en vecka. Använder dem för att göra buljong genom att täcka dem med vatten och sjud i en timme med vissa vitlök och örter. Tillsätt sedan kött, kokt ris och konserverade tomater för att göra en rejäl soppa som du tjänar med hembakat bröd. Ett annat sätt att använda överblivna färska grönsaker för att maximera din kost och din matbudget är att mala dem i en matberedare. Lägg sedan till blandningen till en spagetti sås.

Spara och använda Överblivna bröd, munkar och havremjöl

När du har överblivna bröd eller munkar, dela upp dem i små lagom stora bitar. Sprid bitarna i en smord 9 av 13-tums gryta. Tillsätt grädde, smör, socker, kanel och muskot. Då grädda i ca 45 minuter i en 350-graders ugn. Överbliven havregryn från frukost kan sparas för att göra en kaka med hjälp av receptet listas nedan i resurserna. Du kan experimentera genom att lägga till choklad marker, tranbär, kokos och glasyr till kakan.


  

Kommentar