Det bästa sättet att bli av linjer i ansiktet

June 5

Så snart linjer i ansiktet börjar visas, du börjar söka efter sätt att eliminera dem och bromsa de fysiska effekterna av åldrande. Kirurgi kan hjälpa, men det är inte nödvändigtvis det bästa sättet att bli av linjer i ansiktet. Det kan vara dyrt och alla kirurgiska ingrepp innebär hälsorisker.

Det finns andra behandlingar som är tillgängliga som är mycket billigare och mindre invasiv än kirurgi. Många av dessa behandlingsalternativ kan göras snabbt och har också en snabb återhämtningsperiod.

kemisk peeling

Kemisk peeling är ett populärt, icke-kirurgisk sätt att hjälpa bli av linjer i ansiktet. Det finns olika skal att välja mellan beroende på det resultat du letar efter. En 15-minuters lätt peeling använder alfa hydroxyl syror är tillräckligt för att minska uppkomsten av många fina linjer och rynkor.

Ett medium kemisk peeling använder trichoroacetic syra, som är starkare än alpha hydroxyl syror. Denna procedur tar ungefär en timme att slutföra och kan verkligen minimera linjer, rynkor och pigmentering som kommer från åldrande. Det förbättrar också hudens struktur.

Djupare linjer och rynkor kan kräva en mer intensiv skal. En behandling som det tar längre tid att utföra, kan vara smärtsamt och innebär en längre återhämtningstid.

hud Resurfacing

Hud renovering behandlingar erbjuder en annan icke-kirurgisk behandling för linjer i ansiktet. En process som kallas microdermabrasion använder en anordning som tar bort det översta lagret av huden för att avslöja fräsch, yngre hud under. Microdermabrasion är inte för alla. Vissa patienter med mörkare hud kan avsluta med ärrbildning.

En annan hud renovering behandling använder laser för att ta bort den skadade översta lagret av huden och djupa linjer i ansiktet. Det kan användas på flera områden i ansiktet, inklusive det känsliga ögonområdet. Det har också varit känt för att resultera i ärrbildning och bränna för vissa patienter, så det är bäst att rådgöra med din läkare innan de bestämmer sig till förfarandet.

injektioner

Botox är ett av de mest välkända produkter är utformade för att bli av linjer i ansiktet. Behandlingen innebär att injicera en svag lösning av botulism direkt in i de linjer i ansiktet. Det paralyserar ansiktsmusklerna i det injicerade området, som jämnar hudens yta. Botox är bara en tillfällig lösning, men eftersom injektionerna måste göras varje tre till sex månader.

Hylaform är en annan kosmetisk injektion. När injiceras, går Hylaform djupt in i dermis, där det binder med vatten och producerar omedelbara märkbara resultat. Med tiden absorberar in i kroppen och behandlingen måste utföras igen. Hylaform injektioner administreras vanligen var sex till tolv månader.

Restylane injektioner framställs från Streptococcus bakterier. Liksom Hylaform, injektioner måste ges var sex till tolv månader för att bibehålla resultatet.


  

Kommentar