Hur man skall höja frigående värphöns

September 20

Kycklingar är aktiva och sällskaplig fåglar som lägger personlighet och färg till din egendom. Färska ägg är mycket godare och oftast friskare än stormarknad-köpte ägg. Även kycklingar är bra för insektsbekämpning i din trädgård. Om du funderar på att hålla en flock av ägg-lager, måste du undersöka lokala lagar om hållande av fjäderfä.

Instruktioner

Från Peeps till Unghöns

1 Fuzzy kycklingar, som ibland kallas "pip" kan lämnas med sin mamma, som kommer att ta upp dem på vägen för kyckling. Annars kan du placera dem i en "grubblare" att växa. Den grubblaren bör vara ett rovdjur säker Hutch, bur, eller bin beläget ur elementen och säkert utrustad med en värmelampa. Barn behöver värmen av en värmelampa: när vänster med modern, sover de kurade under hennes isolerade fjädrar för värme. Linje golvet i barnkammaren med hö, halm eller papper, och ändra det ofta. När ungarna blir äldre, ger gott om sittpinnar för att förhindra bumblefoot.

2 Ge mat och vatten. Vatten bör ges i en mycket grund skål eller chick vattenkopp. Kom ihåg att en brud kan drunkna i en tum av vatten. Den bästa maten för pip är en "scratch" gjorda speciellt för dem. Till exempel gör Purina som kallas "Start-n-Grow." Vissa flöden medicinerat med antibiotika för att förebygga sjukdomar. Peeps inte kan smälta majs scratch matas till ökat fjäderfä.

3 Flytta kycklingar som är hälsosamma, helt befjädrade, och cirka sex veckor gamla från grubblaren till hönshuset. I den här åldern, kommer du att märka tuppar utveckla sporrar. Även tuppar inte är nödvändiga för äggläggning, kommer höns vara lyckligare om du har ett par runt för att vakta flocken. Naturligtvis, om du vill kycklingar är tuppar som behövs för att befrukta äggen. Höns börja om på cirka fem månader gammal.

Hålla Backyard Kycklingar

4 Gör en "coop" att skydda dina fåglar från kallt väder och rovdjur. Detta innebär ett skjul, ladugård, eller stor kaninbur med ramper för att låta kycklingarna klättra in och ut. Coop bör innehålla massor av sittpinnar och holkar. Täcka golvet och fylla holkar med halm, hö eller strimlad papper. Rengör coop ut ofta för att förebygga sjukdom.

5 Ge kycklingar tillgång till rent vatten och färsk mat vid alla tidpunkter. Kyckling "scratch", som består av majs, korn och frön är lätt tillgänglig i butiker och på nätet. Kycklingar äter nästan vad som helst, och älskar matrester, men inte ge dem godis eller ruttna mat. De kommer att få massor av protein genom födosök din egendom för läckra buggar, maskar och ödlor.

6 Låt dina fåglar strövar omkring. I allmänhet kommer de att stanna nära deras coop och näringskälla, men det är inte en dålig idé att staket i ett område på din gård för att hålla dina fåglar och rovdjur ut. Vissa kyckling-djurhållare bara låta sina fåglar ut när de har möjlighet att övervaka. Du bör låsa dem i deras coop på natten för att skydda dem medan de sover, eftersom det är då de flesta rovdjur strejka. De måste ströva omkring för minst ett par timmar varje dag. Under denna tid kommer de att ta smuts-bad (detta hjälper dem göra sig av parasiter) och foder utanför coop.

7 samla ägg från holkar dagligen. Även befruktade ägg kan ätas: embryot inte börjar utvecklas till dess hönan har lagt en "koppling" av tre till åtta ägg, då hon börjar sitta på äggen under långa perioder, låta värmen i hennes kropp lust embryona att växa.

Tips

  • Karantän och behandla sjuka fåglar. Du kan välja att vaccinera din flock mot höns vattenkoppor och / eller aviär influensa. De flesta andra sjukdomar kommer att kräva antibiotika och understödjande behandling.

  

Kommentar