När Release Guppy Fry i tanken

February 13

Guppy är en grupp av levande lager fisk kända för sin härdighet och lättskött. Trots detta, en guppy fry, eller baby guppy, är för små för att leva i en normal tanksystem. Detta beror på att andra fisken kommer att förbruka de spädbarn, eller den lilla fisken kommer att sugas in i filtret. Guppy som har blivit ordentligt omhändertagna, men kan återföras till tanken relativt snabbt.

arter Överväganden

Flera typer av guppy existerar, vilka alla växa i en mängd olika färger. Olika arter innefattar den veiltail guppy, lacetail guppy, kuhlia guppy och dubbel svärdbärare guppy. På liknande sätt, den långa fena guppy, fantail guppy, röd svan guppy och triangel svans guppy är också populära, liksom den rundade guppy, finare guppy, glas guppy, mosaik guppy, kungskobra guppy, ormskinn guppy och påfågel guppy. Oavsett arter, bör barn guppy släppas in i tanken genom att vidta samma försiktighetsåtgärder.

Mor

Modern av guppy ska släppas tillbaka i sällskapsakvarium först. Guppy föder levande barn, i motsats till att lägga ägg. Mamman bör släppas ut i sällskapsakvarium så snart hon är klar förlossningen. Tank ägare med en avels nät behöver inte hålla guppy mor på den separerade sidan av nätet, som guppy kommer naturligtvis gömma sig från modern genom att passera genom nätet.

förhållanden

Guppy yngel bör hållas i normala tankförhållanden när de växer, och bör vara samma temperatur som sällskapsakvarium om inrymt i en separat akvarium. Båda dessa saker kommer att förbereda fisken för villkoren i sällskapsakvarium. Idealiska förhållanden för tankar med guppy inkluderar ett pH av 7 eller 8, och en temperatur av 66 till 84 grader.

Storlek

Efter att hålla guppies under dessa förhållanden, kommer de att vara redo att släppas ut i sällskapsakvarium. Vissa experter rekommenderar att lossa de guppy när de är tre fjärdedelar av en tum lång, medan andra rekommenderar att vänta tills guppy når en full tum i längd. Detta kan också variera beroende på de andra fiskarna i tanken, eftersom vissa arter är mer aggressiva än andra, och kan byte på något mindre guppy.


  

Kommentar