Hur man bygger en katt klättrare

February 13

Katter älskar att klättra. De kommer att klättra om du ge dem något att klättra på eller inte. Katter bryr mig egentligen inte vad de klättrar på så länge det är stabilt. Det är naturligt för dem att göra detta, och de kommer verkligen uppskatta om du bygger dem en katt klättrare. Du kanske värderar det mer. De kan även sluta klättra på allt annat, och det kommer att vara en lättnad. Du kommer inte bara spara en massa pengar när du bygga den själv, det kommer mycket möjligen göras bättre än de som du kan köpa. Följande beskriver hur man bygger en katt klättrare.

Instruktioner

1 Designa din katt klättrare. Det spelar ingen roll om du har en viss katt klättrare i åtanke eller inte. Du kan få flera idéer genom att göra en sökning på nätet för "katt klättrare" eller "katt träd" för att hitta en hel del bra bilder att använda för din design. Du kan också titta på djuraffärer eller andra företag som säljer katt leveranser antingen lokalt eller online. Bestäm vad du vill att din katt klättrare att se ut och dra den. När du har det dras, måste du räkna dimensioner det. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om hur många varor du kommer att behöva köpa. Din katt klättrare kan vara så stor (eller så lite), så komplicerat (eller så enkelt) och så billigt (eller så dyrt) som du vill att det ska vara.

2 Köp alla dina katt climber material. Köp alla varor du behöver. När du räkna hur mycket trä som du behöver, kanske du vill köpa extra för att möjliggöra justeringar. Du kan använda plywood eller spånskiva för alla delar av det eller så kan du få några 2 x 4s eller 4 x 4s att använda för kolumnerna. Du kan använda olika typer av trä, beroende på din design och budget. Kontrollera att du har en extra tung och stor trä bas för din katt klättrare att hålla det stabilt. Du kan använda "L" fästen för att fästa din katt klättrare på väggen (golv eller tak) för extra stöd. Det är också en bra idé att använda stora L parentes i kolumnerna och botten av alla plattformar du lägger till. Uppskatta hur mycket matta eller material du behöver för att täcka åtminstone de plattformar och kanske även kolumner och eventuella ramper. Om du vill ha rep runt en eller flera av de kolumner, köpa den. Se till att du har gott om spikar och skruvar, trälim och andra föremål.

3 Montera din katt klättrare. Om du inte har fått din trä skuren i behövs bitar, gör detta innan du börjar. Börja från botten och arbeta med din design och kolla upp det för styrka när du bygger. Du kan använda både lim och skruvar (spikar) för att ansluta de olika bitar av trä. Lägg till mer stöd som behövs. Kontrollera att alla skruvar och spikar inte sträcker sig längre än trä. Du kan antingen täcka den med material som du går eller vänta tills du är klar monterar den. Du kan använda antingen lim eller häftklamrar för att säkra mattan. Om du använder häftklamrar, kontrollera att de inte sticker ut.

4 Kontrollera din katt klättrare noggrant. Innan du låter din katt på katt klättrare, inspektera det ordentligt för vassa kanter, flisor eller något annat som kan skada dem. Se till att det är helt torr och helt stabil även. Rätta till eventuella problem.

5 Följ din katt njuta av din skapelse.

Tips

  • Låt din fantasi gå vilt i placeringen och utformningen av din katt klättrare.
  • Låt inte små barn vandrar runt när du gör projektet. De delar av det kan skapa en mycket stor fara.

  

Kommentar