Hur man Pickle Daikon rädisor

February 15

Hur man Pickle Daikon rädisor


Om du gillar kritan av färska daikon rädisor men vill ha en mer smakrik alternativ, anser betning dem. Interaktionen av vinäger med andra aromer lägger intresse för smaken av rädisor. De grundläggande metoder och recept för betning grönsaker är liknande, men du kan lägga till din egen unika touch genom att lägga till kryddor du föredrar. Att förstå hur man pickle daikon rädisor innan du börjar kan göra för en smidigare process.

Instruktioner

1 Mät upp en kopp varje risvinäger och vatten; mäta upp en kopp socker samt om du föredrar en söt inlagd rädisa, men utelämna socker för en välsmakande rädisa. Också mäta ut 1/4 tsk oavsett betning krydda du föredrar, såsom peppar eller gurkmeja.

2 Placera betnings ingredienserna från steg 1 i en liten kastrull. Låt blandningen till en koka på medelvärme. Om du tillsats av socker, se till att allt är löst. Ta blandningen från värmen för att låta det svalna.

3 Skala daikon rädisor och skär den i omgångar som är ungefär 1/4 tum tjock. Om rundor är för brett för att passa enkelt i burken, kan du halvera dem. Var noga med att tvätta skalade och skivade rädisor.

4 Placera rädisor skivor i din durkslag. Blanda skivor med 1/4 kopp kosher salt. Placera durkslag i diskhon eller över en skål och låta rädisa / saltblandningen rinna ungefär en hour.This bort överskottsvatten från rädisor skivor.

5 Skölj saltet från rädisorna genom att köra dem under vatten. Se till att du tar bort allt salt. Klappa rädisor med hushållspapper eller en ren skålen handduk tills de är torra.

6 Placera de torra rädisa skivor i din steriliserad glasburk. Placera en ren ostduk eller kaffefilter över toppen av burken.

7 Köra den kylda betningsblandningen från steg 2 genom cheesecloth eller kaffe fliter och in i burken. Fyll burken till toppen, var noga med att se till att alla rädisor skivor täcks.

8 Skruva på locket ordentligt på burken och placera rädisor i kylskåp att beta natten. Du kan njuta av din inlagd Rättika rädisor för upp till en vecka.

Tips

  • Kom ihåg att sockret är valfri. Bara lägga den om du föredrar en sötare inlagd rädisa.

  

Kommentar