Hur man laga mat och städa ätliga delar av Dungeness Crab

October 2

Hur man laga mat och städa ätliga delar av Dungeness Crab


Kom från vattnen utanför nordvästra Dungeness krabbor är mest kommersiella krabba i regionen. Även mindre än än Kungskrabba, cancer magister har en stor skal med en mycket kött inuti, vilket gör det till ett populärt krabba att använda för både matlagning och servering hela. När du väljer Dungeness krabba på marknaden för att ta hem och laga mat, leta efter krabbor som är aktiva och luktar färska och ren som havet. Detta säkerställer att du tar hem det mest hälsosamma, färskaste krabba.

Instruktioner

1 Fyll en kastrull med en ångbåt korg i den med vatten tillräckligt hög för att bara nå korgen. Föra vatten till en koka.

2 Placera försiktigt de levande krabbor i ångaren korgen med lång tång och stäng locket. Låt krabbor att laga mat för sju minuter per pund.

3 Avlägsna de krabbor från ångaren korgen med tång och kasta dem in i ett isbad för att stoppa tillagningsprocessen och att kyla ner dem så att de kan hanteras.

4 Ta en kyld krabba och dra ben och klor av vid lederna där kroppen och benen möts.

5 Knäcka krabba benen placera benen i mellan en nötknäppare och dra handtagen tillsammans för att krossa skalet.

6 Spricka öppna krabba klorna genom att träffa centrum av klorna med en klubba. Placera klorna i en plastpåse vid användning av en klubba för att förhindra en röra. Ställ in benet och klo kött åt sidan eller äta as you go.

7 Flip krabba kropp över och ta bort plattan, som är den spetsiga delen av krabbor magen nära mynningen, liksom munstyckena.

8 Crook fingret i hålet där munstycken var och lyft krabba skal att avslöja kött inuti.

9 Ta bort eventuella krabba inälvor, som är de inre organen av krabba, som du ser genom att skölja krabba kropp under kallt rinnande vatten. Vissa gillar att ställa in gulaktiga inälvor, som kommer från levern, förutom att äta senare.

10 Ta bort gråaktiga-spetsiga gälar och J-formade tång vid mynningen av krabba kropp.

11 Spricka kroppen på mitten för att äta. Använd små krabba gafflar, eller helt enkelt fingret för att dra köttet från kroppen, tillsammans med krabba ben och klor.

Tips

  • När du lagar mat mer än en krabba, beräkna tillagningstiden av den genomsnittliga vikten av krabbor, inte den totala vikten. Detta hindrar dig från att överkokning krabba kött, som kommer att vara seg och hård.
  • Skär tillagningstiden i hälften om du planerar att använda krabba som en del av ett recept där det kommer att fortsätta att kokas
  • Smårätter vanligtvis serveras med krabba inkluderar majskolv och rostad potatis.
  • Undvik att bli bränd från varma potten med en handduk eller ugn vantar för att öppna locket på grytan och öppna potten bort från ansiktet för att undvika den heta ångan.

  

Kommentar