Hur man viker en ylletröja

March 18

Ull kan lätt sträcka ur form, och ullplagg oftast bli förvrängda under lagring. Placera en ylletröja på en tråd hängare, till exempel, kommer att sträcka den helt ur form i några dagar. För att vara säker på att dina ylletröjor håller sin form under lång tid, är det viktigt att vika dem och att vika dem på rätt sätt. Följande steg visar dig hur.

Instruktioner

1 Välj en ren, stor, plan yta som att vika tröjan. Strykbräda är inte bra; de är för smal. Bra val är nybakade sängar och rena, tomma matsalsbord.

2 Lägg tröjan sidan nedåt och höger ut. Justera midjeöppning av tröjan, om nödvändigt, för att säkerställa att de främre och bakre rada upp perfekt.

3 Vik över varje arm, en i taget, så att manschetterna vila i den nedre mitten av ryggen på tröjan. De två manschetter ska mötas i mitten, en överlappande den andra, och ärmarna bör göra en V-form över hela baksidan av tröjan.

4 Ta axlarna av tröjan, ett med varje hand, och försiktigt vika den övre halvan prydligt över den nedre halvan. Det bör vikas mitt itu, så att kragen är även med midjeöppningen.

5 Förvara tröjan på detta sätt, helst i en byrå låda eller sluten plastförpackning.

Tips

  • För att skydda din vikta tröja mot mal och andra skadedjur, förvara den i en ceder byrå eller bröstet. Cedar avskräcker de flesta insekter.
  • Om du planerar att sätta tröja i långtidsförvaring för sommaren, vik den och lägga den i en plast- eller gummibehållare med en lufttät låsning lock. Detta kommer att skydda den från både insekter och fukt.
  • Häng aldrig en ylletröja på en klädhängare.

  

Kommentar