Vad är Twill byxor?

October 25

Vad är Twill byxor?


Twill är en term som hänvisar till den diagonala mönster i vilket duken är ofta vävd. Ett tyg är twilled när två eller flera vertikala trådar - varptrådarna - korsa över två eller flera horisontella inslagstrådar i taget. Resultatet är en textil som presenterar en distinkt lutande mönster med en ribbad textur (kända som maskstavar). Twill kan vara utformad från någon vävda fiber - inklusive bomull, ull, silke - och används oftast för att göra byxor och jeans.

Fördelar med Twill

Twill är mer hållbara och motstår slitage längre än vanligt väva tyg. Det är också mindre benägna att rynkor och krympning. Det ger överlägsen motståndskraft mot fukt och kyla. Twill döljer också smuts väl. Det draperier fint och är lätt att skräddarsy.

Typiska Tweed Byxor

Denim är en viss typ av bomullstwill tyg, och så att alla jeans, oavsett vad deras stil, klassificeras som twill byxor. Khakis och chinos, också är typiskt konstruerade av en bomull eller bomullsblandning twill. Arbete byxor ofta är tillverkade av en polyester eller poly-twill för blandning. På den övre delen av män mode, gabardin Serge och tweed är några twill tyger som kan användas i klänning byxor.


  

Kommentar