Hemlagad kex vete

November 24

Crackers är ett kök stapelvara eftersom de är bekväma, portabla snacks som kan ätas ensam eller parade med uppslag. Om du väljer en vete sort, kan kex faktiskt vara ett hälsosamt mellanmål också. Köpa vete kex från butiken kan vara dyr, och de flesta har gott om konserveringsmedel i dem. Allt du behöver göra vete kex är en ugn och några grundläggande ingredienser.

framställning av deg

Förbereda cracker degen är inte alls så komplicerat som att baka bröd eller konditorivaror deg. Det är en enkel kombination av mjöl, salt, mjölk, honung och vegetabilisk olja. För att göra vete kex i motsats till grundläggande vita kex, välja fullkornsmjöl. Hålla saker friska genom att välja lättmjölk. Blanda 1 1/2 koppar mjöl och 3/4 tsk. salt (torra ingredienser) i en skål, blanda 1/2 kopp mjölk, 2 msk. honung och 1/3 kopp vegetabilisk olja (våta ingredienser) i en separat skål. Om du försöker att omedelbart blanda de torra ingredienserna tillsammans med de våta ingredienserna kan degen vara alltför tät. När du har grundligt blandade ingredienserna i varje skål, häll långsamt de våta ingredienserna i de torra sådana. Använd en sked för att försiktigt röra om degen tills mjölet är bara kombineras. Degen kommer att vara mycket mjuk, som en smet. Inte overmix degen, eller dina kex blir för tung.

Shaping Crackers

Att företaget upp degen, måste du lätt knåda den. Knådning är en process där man använder hälen på handflatan för att trycka in i degen tills den stabiliseras. Strö mjöl över en plan yta innan du placerar degen. Tryck i degen med hälen på din hand, sedan vänder degen och upprepa. Fortsätt knåda och vända i ca tre minuter eller tills degen är fast, men ändå smidig. Skär degen i tre lika stora delar, och använda en kavel för att platta till dem (ca 1/8-tums tjock), använd sedan en pizza eller kex cutter att skära degen i önskad storlek för crackers. Vispa ihop ett ägg med cirka 1/2 kopp vatten för att göra ett ägg tvätta, sedan borsta den på musikanter att ge dem en gyllene glans efter de bakar. Strö toppar lätt med salt.

Bakning

Värm ugnen till 300 grader Fahrenheit. Täck tre bakplåtar med vax eller bakplåtspapper, sedan placera kex på arken, vilket gör att de inte vidrör varandra. För bästa resultat, baka ett ark av kex i taget så de bakar jämnt. Grädda kex för åtta minuter, sedan flytta bladet till en annan hylla och grädda i ytterligare åtta minuter innan byta hyllor igen och baka ytterligare åtta minuter. Du baka kex för totalt 24 minuter eller tills de är gyllenbruna. De ska vara svårt och krispigt. För att testa för doneness, böj en cracker. Om det är gjort, bör det snäpper helt i hälften och inte böja. Låt kex svalna tills de är vid rumstemperatur, sedan överföra till en lufttät behållare. Äta omedelbart eller lagra i en vecka.


  

Kommentar