Demodex kvalster i Cats

July 19

Enligt Veterinarypartner.com, problem med Demodex kvalster är inte lika vanligt hos katter som de är i hundar. Hos katter är Demodex kvalster utbrott ofta förknippas med andra sjukdomar. Det finns olika symptom, beroende på vilken typ av Demodex kvalster är utbredd i din katt. Dessa kvalster är lätt att behandla när de upptäcks tidigt.

orsaker

Demodex kvalster är ofta förekommer naturligt i katter, och är ett problem om de föröka sig i snabbt. I vissa fall är detta tillskrivas sjukdomar såsom felin leukemi, diabetes eller Feline immunbristvirus. Även om alla kattraser kontrakts Demodex kvalster, Siamese och burmesiska katter är mest mottagliga, enligt Peteducation.com.

typer

Det finns två typer av Demodex kvalster hos katter: Demodex gatoi och Demodex cati. Demodex gatoi är en kort kvalster med en liten svans och det finns på din katt hud. Demodex cati är längre, med en mer uttalad svans, och den lever i din katts hårsäckar.

symptom

Demodex kvalster i din katt är antingen allmän eller lokaliserad. Generaliserade kvalster är associerade med sjukdomar i immunsystemet och kan orsaka irriterade lesioner på huden. Lokaliserade kvalster är den vanligaste hos katter, säger Peteducation.com, och ger symtom som kliande lesioner, håravfall och fjällande hud på öronen, ögonlocken, nacke och huvud.

Diagnos

Ibland symptomen av Demodex kvalster hos katter kan förväxlas med allergiska eksem eller ringorm. En veterinär gör henne diagnos baserad på en mikroskopisk bild av en hudprov som skrapas från din katt. Om provet huden inte avslöja något, kan din veterinär utföra en hudbiopsi.

Behandling

I mindre allvarliga fall, är kattens hud skrapas regelbundet att förfoga över Demodex kvalster. Veterinären kan rekommendera kompletterande behandlingar, såsom kalk svavel dips, en oral behandling som ivermektin eller utvärtes behandlingar som amitraz eller rotenon. Din katt kan dra ihop en separat bakterieinfektion när behandlingen för Demodex kvalster är klar. Detta kan klaras upp med ett antibiotikum.

Förebyggande

Man kan inte få Demodex kvalster från katter, eftersom människor är inte mottagliga för slag som katter värd, enligt Peteducation.com. (Demodex folliculorum är den enda typ som drabbar människor). Demodex kvalster kan inte helt förhindras, eftersom det finns ett visst antal som uppe naturligt i katter. Istället, ring din veterinär om din katt uppvisar symptom och du misstänker att dessa kvalster är utom kontroll.


  

Kommentar