Tips om Cheesecake Ganache

April 14

Tips om Cheesecake Ganache


Lägg dekadens till någon cheesecake recept med en rik ganache. En ganache är en blandning av choklad och grädde, hälls ovanpå cheesecake eller skorpa för att skapa en annan rika lager av smak. Förhållandet av grädde till choklad bestämmer tjockleken, men i allmänhet en ostkaka ganache kräver en glasyr-liknande konsistens som är kylt tills företaget.

Grädde

Försök inte att konvertera en ganache täckt cheesecake i en mager dessert. Välj tunga vispgrädde, creme fraiche, eller till och med helfet gräddfil som vätskan i din ganache, i stället för låg fetthalt mjölk, för att skapa den rikaste och mest stabila toppning. Fetthalten i grädden bindning med choklad är det i slutändan stelnar ganache, så detta är inte platsen att snåla på fett, även om du väljer att använda mager färskost i cheesecake.

Choklad

Välj en mörk choklad för bästa resultat när du vill ha en rik, fast ganache för cheesecake. Mjölkchoklad eller vit choklad kan skapa en mjukare ganache på grund av deras mjölkhalt, och är ofta svårare att arbeta med. Välj en högkvalitativ choklad att du njuta i sin rena form, och du kommer också att älska den i ganache. Tänk på din cheesecake och andra Taklagsfest smaker när man väljer vilken typ av choklad ganache toppning för bästa smak resultat.

flavors

När du behärskar en enkel choklad ganache recept för cheesecake, lägga till extra smaker att samordna med cheesecake smak eller pålägg. Lägg likör, extrakt, eller kryddor till en redan blandad, varm ganache för en enkel touch av smak. Blötlägg kaffebönor eller myntablad i kall grädde natten och sila innan ganache för en infusion smak, eller ingjuta och sila varma grädden med örter som lavendel att verkligen klä upp din cheesecake.

kylning

Ganache behöver kyla för att ställa in, så chill din cheesecake ordentligt innan du lägger ganache glasyr. Ganache måste vara tillräckligt varmt för att hälla, men ska bara känna lite varm vid beröring eller läsa 86 till 91 grader på en termometer efter omrörning. Ganache som är redo att hällas på din kyld eller fryst ostkaka har en konsistens som liknar majssirap. Efter hälla ganache över ostkaka, placera kakan tillbaka i kylskåpet för att kyla och härda ganache.


  

Kommentar