Herrkostymer av 1940-talet

April 4

Herrkostymer av 1940-talet


Med världens genomgår stora politiska, ekonomiska och sociala förändringar under 1940-talet, hur människor klädda ändras för att passa tiden. Herrkostymer såg en enorm förskjutning inom loppet av ett decennium, när de lämnade bakom de konstnärliga överdrifter i slutet av 1930-talet och övergick till en nykter, praktiskt plagg. I slutet av 1940-talet, den internationella bilden var ljusare och herrkostymer reflekterade denna förskjutning med skarpare linjer och bättre tyger.

1940-1945

Medan USA fortfarande i gungning efter de ekonomiska kris på 1930-talet, hammaren världskriget föll hårt över hela världen. Ransonering var förhärskande, och varje bit mat och skrot av kläder sträcktes för att skicka material till soldater utomlands. Ull, bomull och andra naturfibrer var strikt begränsade, så passar var gjorda av rayon, viskos och andra konstgjorda material. Byxor var bredbent hela årtiondet, men manschetter och vecken har eliminerats för att minimera mängden av tyg som används. Jackor skarpt skräddarsys och fickor förlorat sina klaffar för att minska tyg användning. Män inte längre bar västar, ett avsteg från tidigare mode diktat, och tyget avleddes att stödja insatser utomlands. För traditionalist, blev en tröja-vest en acceptabel ersättning.

1946-1949

I slutet av andra världskriget signalerade en återgång till optimism och välstånd, och herrkostymer gav uttryck för denna nya attityd. Slagen som nedbantat tidigare i decenniet blev bredare och skarpt pekade på spetsen. Ökad tyg tillgänglighet förde dubbelknäppt kostym tillbaka i stil, har varit förbjuden i början av decenniet. Ull, gabardin, tweed, bomull och siden var alla tillbaka i rotation. Smed blev allt populärare med ränder växer smalare som årtiondet fortskred. Medan andra världskriget år såg en kraftig nedgång i formella kväll kostymer för män, efterkrigstiden såg en avkastning på vit slips och svansar, men endast vid exceptionellt formella funktioner. Den moderna smoking har förändrats mycket sedan dess återuppstår i slutet av 1940-talet.

Den Zoot passar

Gungade konvention undan var fet och prålig "Zoot Suiters" av 1940-talet. Med bred ben, låg grenen byxor och översvallande djärva axlade kavajer, började Zoot Suit i jazzklubbar i Harlem under sent 1930-tal. Ursprungligen ett sätt som fungerat med afroamerikansk ungdom blev zoot suit oupplösligt förbunden med unga mexikanska amerikaner i 1943. På en varm maj kväll i Los Angeles, tre sjömän på kusttjänstledighetar närmade sig en grupp unga mexikanska kvinnor, slutade bara av en grupp av zoot-kostym bär mexikanska män. Sjömännen engagerade dem på en gata kamp, ​​med de amerikanska angriparna stor del trounced av de unga mexikanska män. En serie våldsamma, blodiga upplopp följde i Los Angeles, med dussintals unga mexikanska män dödade bara för att bära en zoot suit. Även föremål för en populär sång och en favorit kostym bland swingdansare i dag, få känna zoot suit våldsamma historia.

Tillbehör

Som med alla aspekter av herrkostymer, tillbehör förändrats drastiskt under 1940-talet. War Production Board, som var ansvarig för ransonering allt från tenn till tyg, förklarade att remmar kan vara så bred som två inches, men inte mer. Medan fedoras var ett populärt val av hatt i början av decenniet, i slutet av 1940-talet färre män var klädda hattar offentligt, fokuserar istället på kraftigt gelade frisyrer.


  

Kommentar