Försiktighetsåtgärder efter att få din tunga hål

March 17

Försiktighetsåtgärder efter att få din tunga hål


Tongue piercing är en gammal ritual som har funnits sedan tiden för aztekerna och Mayas i Centralamerika. Dessa dagar piercing anses trendiga och moderiktiga, och tungan piercing är en av de vanligaste piercing bland ungdomar. Men det finns många risker som är förknippade med det, som mun infektioner, kluvet tänder, tandköttsskador och även cancer i munhålan. Efter några försiktighetsåtgärder tips kan bidra till att upprätthålla en sjukdomsfri tunga piercing.

praktiserande Hygien

Skölj munnen med en god antibakteriell munvatten eller varma salt vatten flera gånger om dagen för att bli av med alla bakterier och främja snabb läkning. Undvik att röra vid piercing med fingrarna eftersom det passerar på skadliga bakterier till nyligen genomborrade såret. Borsta tänderna efter varje måltid så att matrester inte kommer att samlas på tungan smycken. Efter piercing såret har läkt, använd en mjuk borste för att rengöra smycken med några dagars mellanrum för att ta bort plack.

Mjuka dietintag

Ät en mjuk diet bestående av mosade mat, custards, juice eller skakar. Ät inte salta, kryddig eller hårt strukturerade livsmedel som kan sticka eller irritera piercingen. Undvik rökning och dricka tills såret är helt läkt. Kalla vätskor som juice ger dig energi och lugna tungan samtidigt. Var försiktig när du tugga maten, eftersom det kan vara något smärtsam och du kan oavsiktligt bita skivstång, vilket kan resultera i en flisas tand.

Kallt vatten terapi

Drick mycket kallt vatten varje morgon för att minska svullnaden efter en ny tunga piercing. Krossa några isbitar och suga på dem, eftersom den kylda isen kommer att bedöva tungan och sänka smärtan. Undvik varma livsmedel och drycker som te eller kaffe som ytterligare kan förvärra den genomborrade området. Gurgla med kallt vatten flera gånger under dagen om du märker svullnad på tungan efter att ha ändrat skivstång.

Ändra De smycken

Det rekommenderas att ändra smycken 10 till 15 dagar efter den piercing förfarande utförs för att minska risken för infektion orsakad av den första smycken. Besök en certifierad piercer för att ändra smycken istället för att göra det själv. Den initiala svullnaden kan öka om smycken inte ändras. Välj en rostfri skivstång med plastbollar som de är förhållandevis skonsam mot de känsliga orala vävnader. Satsa på en mindre skivstång för komfort under prata och äta.


  

Kommentar