Hur man grubbla en kyckling

June 18

Hur man grubbla en kyckling


Höns ge värme för sina ungar genom att hålla dem nära sina kroppar under det kritiska stadiet av tidig utveckling. Som många kommersiella och hobby bönder köper kycklingar från leverantörer gård, kan de unga kycklingarna inte få värmen som behövs för säkerhet och tillväxt från sina mödrar. Processen att grubbla är att skapa ett skyddat område med en stark värmekälla för att ersätta moderns kroppsvärme. Ruvar kycklingar är en viktig process för att garantera att unga kycklingar gör det på ett säkert och health till vuxen ålder.

Instruktioner

1 Inköp eller bygga en grubblare låda. Denna ruta ska ha en halkfritt golv så att kycklingarna kan gå säkert runt den. Använd en kartong eller plast baby pool eller bygga din egen trä. Väggarna ska genom tillräckligt hög för att skydda kycklingar mot drag och begränsa dem i lådan.

2 Placera grubblaren rutan på ett säkert, skyddat område som är i närheten av en elektrisk försörjning. Platsen bör vara sådan att säkerställa att grubblaren lampan och ungarna inte blir våt. Återigen, håll grubblaren rutan bort från drag. Om du ställer in grubblaren rutan upp utanför, undvika att göra det i ett område lättillgängligt för rovdjur.

3 Linje botten av grubblaren lådan med tidningar eller pappershanddukar. Byt ut tidningar eller pappershanddukar med flis, om du vill, efter de första veckorna, när ungarna har lärt sig att äta från mataren. Denna försiktighetsåtgärd bidrar till att säkerställa kycklingarna inte kommer att ha en chans att ta miste träflisen för livsmedel.

4 Häng en avskärmad lampa ovanför grubblaren rutan så att det finns en koncentrerad cirkel av ljus i mitten. Låt lampan för att värma upp lådan för ett par timmar, sedan ta temperaturen i kretsen av ljuset. Justera höjden på lampan för att uppnå en temperatur av 95 grader genom att höja eller sänka den. Det bör finnas vissa delar av grubblaren låda som inte är uppvärmda för att tillåta de kycklingar för att flytta från varmt till svalare områden.

5 Placera vattenflaskor och matare in i grubblaren rutan sedan införa ungarna till sitt nya hem. När ungarna behöver värme, kommer de att sitta längs utsidan omkrets av ljuscirkeln.

6 Höj lampan något en gång i veckan så att temperaturen sänks med fem grader. Övervaka kycklingar beteende och justera lampan och placeringen av grubblaren rutan därefter. Till exempel, om ungarna stanna på utsidan omkrets grubblaren rutan, är värmekällan för varmt. Om ungarna tenderar att krypa i ett hörn av lådan finns ett utkast, som kan avhjälpas genom att placera lådan i en mer skyddad plats.

7 Håll kycklingar i grubblaren rutan för de första fem veckorna i livet. Håll botten ren genom att ersätta pappershanddukar, tidningar eller flis när de blir smutsiga. Ge ungarna med massor av mat och vatten.


  

Kommentar