Hur Cut Rough smaragder

October 29

Cutting grova smaragder är en av de svåraste och stressiga uppgifter varje pärla-cutter kommer att möta. Smaragder falla mellan en 7,5 och 8,0 på Mohs hårdhetsskala, och de är ganska sköra, vilket gör dem mottagliga för sprickbildning och splittring. De är också oerhört värdefullt, med hög kvalitet smaragder överträffar till och med diamanter i kostnad per karat, vilket gör även de minsta misstag ganska kostsamt. På grund av svårigheten inneboende i skär smaragder är mest högkvalitativa stenar skära av experter som är specialiserade på enbart smaragder - många gem-fräsar inte röra smaragder, om det är en speciell situation. Men för dem med tålamod och lyxen av att kunna röra upp ibland, klippa grov smaragd kan vara en oerhört tillfredsställande och lukrativa företag.

Instruktioner

Hur Cut Rough smaragder

1 Välj ett snitt för smaragd. Den vanligaste snittet är uppkallad efter stenen själv: en smaragd cut. Detta är den klassiska rektangulär form med avfasade hörn, som tillåter ljus att fånga den djupa gröna av stenen och minskar påfrestningen på stenen för att förhindra sprickbildning. Medelhög kvalitet eller högt ingår smaragder i allmänhet skuren i polerad, runda cabochons. Lägre kvalitet smaragder görs ofta i runda pärlor.

2 Skär grova smaragd ner till den allmänna formen du har beslutat om. Använd en cirkelsåg för platta linjer och ett pussel för böjda linjer. Se till att använda ett blad med en hårdhet tillräckligt för att skära smaragd - helst en diamantklinga.

3 Facet stenen med hjälp av en faceting maskin. Fäst grov smaragd till faceting peg, antingen med klämmor eller med varmt lim. Rikta slipplattorna ner på pärla vid vinklar du är faceting, tillämpa stadig, långsam tryck.

4 polska stenen med hjälp av en bandslip om du vill ha en riktig glans på det. Se till att använda finaste korniga plattor du kan hitta för att ta bort varenda repa från smaragd. Hoppa över det här steget om du vill ha en matt yta för smaragd.

5 Olje stenen om du väljer att göra det. Var medveten om att även om smörjning stenen kan göra det ser trevligare och ljusare, anser många människor oljad sten devalverat. Detta beror på att det gör stenarna mer reaktiv till saker som städning lösningar, och det avtar med tiden, lämnar stenen ser värre.


  

Kommentar