Instruktioner om Lowlighting Grått hår

February 15

Som hår mognar och börjar grått, kan det förlora sin lyster och glans. Även slump gråa hår kan vara irriterande i början, kan Silver hår vara vacker. Du kan välja att framhäva din grå eller täcka den helt med lowlights. Båda ser är naturliga och lätta att utföra.

Teknik och resultat

Lowlighting är samma teknik som lägger till höjdpunkter, med undantag av en nyans som matchar, kompletterar eller är mörkare än resten av håret. Hårstrån separeras med svansen på en kam och svepte med folie och hårfärg. Ett lock används ibland för att skapa lowlights, men folier kan du och stylist att färga områden mer exakt. Om du letar efter en drastisk förändring, lowlights är inte svaret. Lowlights lägga till en naturlig mjukhet utseende på håret. Även om du väljer en mörk, kontrasterande nyans, kommer de fortfarande en tendens att blanda naturligt.

Mer eller mindre

Om du har bara en liten grå i håret, kan du antingen matcha din bas färg eller gå med en varmare ton för att ändra ditt utseende bara lite. Å andra sidan, om du vill behålla det mesta av din grå, låt stylist vet att du bara vill ha en viss procent av håret lowlighted. De silvergrå strängarna kommer att skapa en härlig markerad effekt.

Underhåll

Underhållet är enkelt. Du behöver bara göra touch ups var åtta veckor om du har täckt de flesta av dina grå, och du kan vänta ännu längre om du har valt att hålla de flesta av håret grått. Var noga med att använda ett schampo som syftar till att skydda färgat hår för att förlänga livslängden på dina lowlights och inte strippa färgen bort. Ett annat sätt att öka livslängden på din färg är att tvätta håret varannan dag istället för varje dag.


  

Kommentar