Den inre Anatomy of a Giraffe

April 3

Den inre Anatomy of a Giraffe


Giraffer är de högsta däggdjuren i världen och är mest känd för längden på halsen, vilket är en hypotes att ha utvecklats för att ge giraff en konkurrensfördel att få tillgång till den förhöjda lövverk av träd. Giraffens hals kräver en komplicerad intern anatomi som består av många specialiserade system som har utvecklats för att upprätthålla den.

Det utmärkande för en giraff: det Neck

Giraffens hals är sex fot lång och innehåller sju kotor, var och en mer än 10 inches lång. Nackmusklerna för giraffen väger omkring 600 pounds. Vid basen av halsen, kotorna har taggar som skjuter uppåt, och dessa tjänar till att stödja nackmusklerna som de håller giraffens huvud väders.

Hjärtat och Cardiovasular System

Hjärtat av en giraff är enorm, som väger så mycket som 25 lbs. Det måste vara så stor för att pumpa upp till giraffen hjärna syrerikt blod 10 fot. Giraffens kropp har ett komplicerat system för att kontrollera den enorma blodtryck krävs, inklusive förstärkta artärväggarna, bypass och anti-pooling ventiler samt ett komplext kapillärt nätverk som ligger vid foten av giraffens hjärna. Detta kapillära nätet håller flödet av blod till hjärnan hålls vid ett lämpligt tryck, vilket förhindrar potentiella skador från hög pressade blodet rusar in i hjärnan när giraffen böjer att ta ett glas vatten.

lungor

Giraffens lungor är också stor, ungefär åtta gånger större än en mänsklig lunga och kan hålla upp till 12 liter luft. Andningsfrekvensen av giraffen är endast ca 1/3 det av en människa. Denna långsamma andningsfrekvens är nödvändig för att giraffen kan andas en stor luftvolym utan att orsaka skada på sin luftstrupe, som är 12 fot lång.

limbs

Benen i en giraff lemmar är otroligt tät och huden på dem är hård och innehåller en tjock inre ramp (bindväv), som alla hjälper till att hålla giraffens blod från att samla in sina ben. För att förhindra den extrema blödning som kan inträffa på grund av högt blodtryck i en giraff, alla artärer och vener i benen är djupt inre.

Tungan och mage

En giraff tunga är ungefär 18 inches lång, vilket underlättar dess att kunna manövrera runt törnen akacia träd som giraffer tenderar att gynna. En giraff saliv är tjock och klibbig för att belägga taggar som oavsiktligt kan sväljas. Giraffen är en idisslare - ett däggdjur som smälter växtbaserade livsmedel, såsom blad, genom att mildra det inom en del av sin mage, sedan regurgitating den delvis smälta massa, kallad "cud," för att tugga det igen . En giraff mage innehåller fyra fack för att hjälpa i denna matsmältningen.


  

Kommentar