Så här rengör glas inne ett akvarium

July 10

Så här rengör glas inne ett akvarium


Du noggrant skapat din dröm akvarium, komplett med vackra fiskar, men inte vila ännu. Regelbundet rengöra glas inne ditt akvarium kan förbättra utseendet på ditt akvarium, vilket gör visning mycket trevligare. För säkerheten för din fisk, välja lämpliga material för rengöring av insidan av akvarieglaset. Efter att beväpna dig med rätt verktyg, rengöring av glas inne ditt akvarium kommer att bli en enkel uppgift, lätt avslutade varje vecka eller när du tror att akvarieglaset kan använda vissa sprucing.

Instruktioner

1 Besök ditt husdjur butik eller djuraffären för att välja en alger skrapa, som är en mjuk dyna fäst vid ett långt handtag. Alger skrapor är önskvärda att använda för rengöring eftersom de i allmänhet inte lämnar repor på glas eller akryl. Undvik att använda skursvampar avsedda för hushållsbruk. De kan innehålla kemikalier som kan vara skadliga för fisk.

2 Koppla bort strömmen från ditt akvarium och ta bort ljus huva eller annan beläggning på toppen av tanken. Se till att dina händer är fria från lotion eller tvålrester innan kontakt med akvarium vatten.

3 Börja rengöra insidan av akvarieglaset med alger skrapa, som kan användas för att avlägsna alla typer av smuts eller uppbyggnad. Applicera endast ett lätt tryck när du flyttar borsten från toppen av tanken till botten. Undvik att använda tvål eller någon annan rengöring ämne, som kemikalier kan döda fisken. ASPCA föreslår lämnar ett litet område av alger på akvarieglaset för fisk att äta.

4 Använd en pappershandduk för att avlägsna någon smuts eller alger som kan ha samlats runt toppen av tanken eller i hörnen av ditt akvarium glas.

5 Byt ut ljuskåpan och återuppta strömmen till tanken.

6 Skölj algerna skrapan under rinnande vatten och låt den lufttorka.

Tips

  • Med mindre vatten i tanken kan göra att rengöra akvarieglaset lättare. Om det är dags för ett vattenbyte, hävert upp till 50 procent av vattnet från akvariet i en hink. Efter rengöring av akvarieglaset, byt ut sifon vatten med färsk klorfritt vatten vid samma temperatur som den återstående tanken vattnet.
  • Lägg till ett OTOCINCLUS havskatt etablerade sötvatten tankar för att hålla kontroll algtillväxt.
  • Observera din fisk vid rengöring av akvarieglaset. Vissa fiskar kan försöka hoppa ut ur avslöjade akvarier.
  • Undvik att vidröra fisk med algerna skrapa vid rengöring.

  

Kommentar