Tips för choklad halvljus jordgubbar

May 10

Tips för choklad halvljus jordgubbar


Choklad-doppade jordgubbar är bland de mest eleganta och enkla efterrätter; de är också en av de goda. Kombinera pulsen av frukt med djupa och djärva smaker av choklad, är denna efterrätt en medley av tillfredsställelse. Medan ingredienserna är enkla, är det detaljerna som definierar en högkvalitativ choklad täckta jordgubbar.

Choklad

Använd den bästa chokladen, eller gör du äger. I en dessert recept som endast kräver två ingredienser, måste du se till att du använder endast den högsta kvaliteten på varje. Generellt med denna typ av dessert, du vill använda en mörk choklad för att motverka rikedomen av jordgubbar. Lägga vanilj till choklad efter det har smält ger smaken en kick. Half-och halv mjölk kan tillsättas efter att få din choklad till rätt konsistens. Ju tjockare choklad är i skålen, den tjockare beläggningen kommer att vara på jordgubbe.

jordgubbe

Inte alla har förmågan att växa jordgubbar. Lyckligtvis, massor av bondemarknader säljer jordgubbar som nyligen plockas från sina gårdar. Jordgubbar är i säsong från juni till augusti, så denna maträtt är bäst på sommaren. Skär bort eventuella ytterligare blad på jordgubbe att förbättra sin presentation. Inspektera jordgubbe innan du köper för att se till att det är ljust och friskt. Under-mogna jordgubbar kommer att ha en grön eller vit färg till sin bas. Mogna jordgubbar blir klarröd men sörjig.

Metod

Se till att choklad är varm när du doppa den så att du kan ösa en hälsosam dos. För att få mest choklad på jordgubbar, klämma stammen mellan fingrarna och försiktigt skopa den i smält choklad. Spetsen på jordgubbar bör riktas mot skålen efter doppning för att låta gravitationen ta eventuellt överskott choklad. Snurra jordgubb runt i luften så att överdelen är vänd uppåt för att samla in de sista droppar.

Avslutning

En tandpetare petade genom stammen av jordgubbar kan du peta den andra änden av tandpetaren i frigolit så chokladen kan stelna. Placering chokladdoppad jordgubbe i kylskåpet kommer att öka stelningsprocessen. Alternativt kan du torka choklad på en bit vax papper, men detta kommer att skapa en fördjupning i den ena sidan av choklad. Efterbehandling jordgubbar med ett duggregn av vit choklad kan ge det en kläm touch. Kom ihåg att ta bort tandpetare och frigolit före servering.


  

Kommentar