Manligt mode stilar av 80-talet

May 9

Manligt mode stilar av 80-talet


80-talet var en revolutionerande tid hos män mode. Män bröt tidigare normer och hinder som begränsade mode tidigare generationer. Ljusa färger, långt hår och smink var alla vanliga trender i 1980 för män. Män kunde fritt uttrycka sig med mode utan begränsningar av kön eller överensstämmelse.

Smink

80-talet var en av de få årtiondena där män kunde bära hela ansiktet färgrik makeup och inte bedömas alltför hårt. Kända musiker som David Bowie och Freddy Mercury populariserade trenden. Män i 80-talet hade ofta ögonskugga, eyeliner och mascara samt rodnar och ljusa färger läpp.

Hår

Hår på 80-talet var stora och ljusa. Stilar som vanligtvis förknippas med honor bars av män samt inklusive långt hår, lockigt stilar, lager, frizzes och smällar. Ljusa färgade Mohawks och regnbåge färgämnen var också vanliga frisyrer för män i 80-talet.

Blast

Herr toppar på 1980-talet följde temat ljusa färger. Män bar kavajer i kricka, persika, rosa och vitt. Färgglada tröja med band logotyper, neon design och rullas upp eller avskurna hylsor var vanliga. Jean jackor och skinnjackor, som Michael Jacksons i "Thriller", var en stapelvara i 1980 män mode.

Byxor

Män på 1980-talet var inte rädd för att bära snäva avslöjande byxor. Spandex och huden stram skinnbyxor var lekte med många män i 80-talet. Dessa byxor var ofta färgglada och blanka. Män bar också snäva stonewashed jeans, fallskärm byxor, manchester och korta shorts.


  

Kommentar