Hur konvertera färsk chili Powder

February 20

Hur konvertera färsk chili Powder


Packa några stans med färskpulver paprika i stället för att öppna en burk mognat chilipulver. Chilipulver görs genom att mala torkad chilipeppar, och över tid, förlorar pulvret dess styrka. Slipning torkade chilipeppar så nära den tid du behöver chilipulver kommer att bevara kryddighet av paprikorna. Använd dina egna färsk odlas, mogna chilipeppar och skapa en anpassad chilipulver blandning från din trädgård.

Instruktioner

1 Tvätta och torka chilipeppar.

2 Trä en nål med tjock tråd och passera den genom stjälkar av flera chilipeppar, men medger åtminstone en tum av utrymme på alla sidor av varje peppar. Alternativt ordna chilipeppar på toppen av ett trådnät.

3 Häng strängen med paprika i en varm, torr och väl ventilerad plats. Eller, om du använder skärmen metoden, lagra paprikorna på skärmen i en varm, torr och väl ventilerad plats.

4 Påskynda torkningsprocessen genom att rikta en stor fläkt mot chilipeppar för att förbättra luftflödet genom området.

5 Torka paprikorna under flera veckor eller tills chili skrumpna och bli sprött.

6 Skär stjälkarna av de torkade chilipeppar. Vänd upp och ner och skaka ur fröna från frö hålighet. Skär förbindelse membran för att ta bort frön, om det behövs.

7 Mal de torkade chilipeppar till en fin konsistens strax före användning i en krydda kvarn eller kaffekvarn. Lagra överblivna chilipulver i en lufttät behållare i en sval och mörk plats. Använd överbliven chilipulver så snart som möjligt, men kasta det när det förlorar sin arom.

Tips

  • För att spara tid, använda en elektrisk mat dehydrator att torka chilipeppar innan mala dem till ett pulver.

  

Kommentar