Hur man gör Almond Roca

February 23

Almond Roca en bark-typ godis med två skikt. Det första skiktet är liknar en spröd, med mandel omrördes i. Det andra skiktet är smält choklad med fler mandel. Almond Roca kan göras hemma på spisen. Det är inte svårt eller dyrt att göra, men det kräver 20 till 30 minuter av konstant omrörning på spisen. Hemlagad mandel roca gör en underbar semester gåva.

Instruktioner

1 Linje en gelérulle pannan med aluminiumfolie. Var noga med folien täcker botten och sidor av pannan. Smörj folie med smör eller spray med matlagning spray. Ställ åt sidan medan du förbereder godis.

2 Sätt smör, socker och majssirap i en 4 qt. kastrull. Sätt godis termometern om du använder en. Placera på medelvärme och rör hela tiden med en träslev. När blandningen kokar, fortsätter matlagning och omrörning under fem minuter.

3 Tillsätt hela mandlar till kastrullen och fortsätt tillagningen och under ständig omrörning tills blandningen når en temperatur på 290 grader F, ytterligare 15 till 20 minuter. Om du inte använder en godis termometer, titta på blandningen för att vända en gyllenbrun, som liknar färgen på en brun papperspåse.

4 Ta kastrullen från värmen och snabbt rör i vaniljextrakt.

5 Häll blandningen i det beredda Pan och använda baksidan av träsked att sprida den i ett jämnt lager. Låt blandningen svalna på räknaren för 15 till 20 minuter, tills det börjar härda och sätta upp.

6 Sätt choklad chips in i mikrovågsugn skål och mikrovågsugn på 50 procent ström i 30 sekunder. Rör om smältande choklad. Fortsätt mikrovågsugnen på 50 procent effekt i steg om 30-sekunders, omrörning efter varje mikrovågsugn session, tills chokladen är helt smält och smidig.

7 Häll chokladen över härdnings godis blandning i pannan; använda en gummi spatel för att jämna chokladen i ett jämnt skikt.

8 Strö den smälta chokladen med hackad mandel.

9 Låt mandel roca helt cool och hårdnar. Vänd godis ur pannan, lossna folien och bryta sig in i bitar.

Tips

  • Om du inte är en erfaren godis maker, är det bäst att använda en godis termometer för att berätta när bottenskiktet är gjort matlagning, snarare än att försöka att döma av sight.Let mandel roca svala natten, för att vara säker på att det är helt härdad innan den går det up.You kan förändra mandel roca genom att använda olika typer av choklad chips, såsom mörk choklad eller vit chocolate.This recept skulle också fungera med olika sorters nötter, såsom pekannötter eller valnötter.
  • Den varma godis blandning kan orsaka allvarliga brännskador, så se till att använda en kastrull stor nog för att förhindra kokar-overs medan matlagning och extra försiktig när du häller det i pan.The godis får inte härda om den är gjord i extremt fuktiga förhållanden.

  

Kommentar