Cooking Class Aktiviteter

March 2

Cooking Class Aktiviteter


Matlagningskurser har inte bara att vara rote undervisningstillfällen; du kan lägga till stil och krydda att engagera studenter som de lär närings- och kulinariska praxis. Införliva uppseendeväckande idéer till dina klasser att upprätthålla elevmedverkan och inskrivning. Värd en temakväll, ge informativa instruktioner om andra ämnen, och skapa kokböcker för gruppen.

teman

Skapa ett tema för din matlagning klass. Teman kan vara säsongsbetonade, kreativ eller ens besynnerliga, till exempel, kan teman omfattar Halloween, livsmedel som börjar med bokstaven B, eller Abraham Lincolns timmerstuga. Gå igenom livsmedel steg för steg för en mindre erfaren grupp. För en avancerad grupp av spisar, utmana varje elev eller en liten grupp för att göra en unik matvara anknytning till temat, och se vem som kommer upp med de mest kreativa idén.

näringslära

Ta en näring diagram från en populär snabbmatsrestaurang i området. Låt eleverna gissa hur många kalorier och hur mycket fett är i några av sina favoritobjekt. Efter att ha visat stora mängder fett innehöll, lära dem att laga alternativa recept som smakar lika bra. Till exempel använder markturkeyen att visa hur man lagar kalkon hamburgare, fettfri yoghurt för gräddig ännu friska smoothies och bakade pommes frites i motsats till de indränkt i en fritös.

kokböcker

Uppmuntra eleverna att ta recept som de skapar med sig hem. Ge varje elev med en dagbok att skriva ner recepten, eller helt enkelt ge ut en bok i slutet av klassen med alla de recept som du skapat skrivna i dem. För små, avsätta lite klass tid att låta barnen att dekorera sina kokböcker med handritade bilder. Överväga att använda en online-recept verktyg också.

undervisning Etikett

Har en formell middag inställning en natt med några fancy mat som utarbetats av studenterna. Använd denna inställning för att lära korrekt placering av bestick på ett bord. Du kan också inkludera några andra etikett tips som det faktum att plattorna alltid ska skickas till höger och att individer bör alltid ha en upprätt position vid bordet. För yngre elever, använda detta som en möjlighet att ytterligare vikten av att säga "please" och "tack".


  

Kommentar