Hur man gör grundläggande Crepes

December 9

Crepes är tunna, anbud pannkakor som används för att linda upp alla typer av livsmedel för allt från aptitretare till desserter. The crepes själva enkelt kan göras i förväg. Detta recept gör 8 till 10 crepes.

Instruktioner

1 Vispa alla ingredienser, utom mjöl och smör, tillsammans väl.

2 vispa försiktigt i mjölet, stoppa så snart mjölet har sitt säte och inga klumpar kvar.

3 Värm en 8- eller 9-tums nonstick stekpanna på medelvärme.

4 När den är lagom varma, pensel på ett tunt lager av smält smör. Endast pensel på tillräckligt för att lätt belägga botten och sidor av pannan.

5 Lyft kastrullen från värmen med ena handen, och skopa ca 1/3 c. crepe smeten i pannan, nära handtaget. Smeten vidröra ytan av pannan bör genast, men bör inte sizzle; Om den gör det, är pannan för varmt.

6 Luta pannan ifrån dig, med en cirkelrörelse, för att få resten av smeten för att köra hela botten av pannan i ett tunt, jämnt lager. Använd mer eller mindre smet efter behov.

7 Återgå pannan av värmen.

8 Efter en stund, eller när bubblor på ytan, en flexibel spatel för att lyfta upp en bit av crepe och kika i det; Om det kommer upp stabilt och undersidan är gul med fläckig gyllene fläckar, vänd på det. Andelen brun till gul bör vara ca 50-50; för mycket brun innebär att pannan är för varm.

9 Koka i ytterligare 5 till 10 sekunder, sedan överföra crepe till en platta.

10 Upprepa med resten av smeten. Re-smör pannan efter varje få crepes, eller efter behov.

Tips

  • Crepes är mycket lätt att göra, men kräver bara en liten finess i hur mycket du låter pannan värme över spisen. Erfarna kockar reglera värmen i pannan genom att dra den på och av värmen som nödvändigt för crepe inte KOKA.
  • Låt inte pannan blir för kallt, men. Smeten behöver ställa så snart som den träffar ytan.
  • Det är oändligt mycket lättare att vända en crepe som faktiskt görs på den första sidan, i motsats till lättstekt. Det kan ta en crepe eller två innan du får kläm på det. Misströsta inte om det första paret inte komma ut.
  • Färdiga crepes kan täckas och förvaras i rumstemperatur under några timmar, eller inslaget och kylskåp för ett par dagar.
  • Dessa grundläggande crepes kan användas för praktiskt taget alla recept som använder crepes; för dessert crepes, lägga till en skaka eller två av muskot till smeten.

  

Kommentar