Hur att äta krabba ben

April 15

Krabba benen är en av de roligaste och smak rätter som du kan beställa. Problemet med krabba ben är att man måste arbeta för att få kött, och mängden arbete du gör är inte alltid motsvarar mängden kött du får ut av dem. Men det görs rätt, kan du snabbt få dina krabba benen öppnade upp och redo att äta, alla med minimal ansträngning.

Instruktioner

Hur att äta krabba ben

1 Bryt krabba benen vid lederna. Ofta kommer en krabba ben öppna upp vid fogen, vilket möjliggör enkel borttagning av köttet.

2 Om en ren paus inte sker vid fogen, eller om köttet är fortfarande svårt att få till, börja bryta skalet med de verktyg du har till förfogande. Om du börjar på den trasiga leden och fortsätta att arbeta i en rak linje, kan du dela skalet i mitten, vilket möjliggör avlägsnande av köttet.

3 Om du har en sax eller köks sax tillgängliga kan du klippa direkt ner krabba ben och helt enkelt öppna och ta bort köttet. Om du befinner dig i en restaurang, är detta oftast inte ett alternativ.

4 Efter avlägsnande av köttet från de långa axlarna i skalet, använd din gaffel för att bända köttet ur huvud leden vid den motsatta änden från klo. Efter avlägsnande av köttet från skalen, leder och klor, är du klar.

Tips

  • Var inte rädd för att göra en enda röra. Sprickbildning krabba ben förväntas bli rörigt.

  

Kommentar