Bröllop frisyrer från 1800-talet

July 3

Bröllop frisyrer från 1800-talet


När du planerar ett bröllop, deltar bruden till varje enskild detalj med kärlek och omsorg. Arenan, blommor, tårta och klänning väljs noggrant. Samma uppmärksamhet bör ägnas när man väljer en frisyr för den stora dagen. Vintage frisyrer, såsom de från 1800-talet, lägga en touch av skönhet, glamour och elegans till en redan glödande brud.

hår Historia

Lång, böljande hår var ganska vanligt bland kvinnor under 1800-talet. Kvinnor klippa sällan sitt hår eftersom långa flätor ansågs ett tecken på kvinnlighet. Artonhundratalet kvinnor bar stilar som lätt skulle kunna göras utan användning av locktänger, varma valsar och torkar blåsa som inte fanns under den tiden. Stilarna var ganska enkel. Unga kvinnor bar ofta sitt hår i långa flätor eller kaskad Ringlet lockar. Fransk stil vändningar, snygga bullar och flätor lindade runt toppen av huvudet var vanliga stilar för äldre kvinnor. De använde kammar, borstar och rag rullarna för att styla håret och växer, pomades och lotion för kontroll.

Pompadouren -Circa 1895-1900

I denna stil, är håret borstas i en lös, full rulle runt ansiktet. När Pompadour är fäst håret i ryggen kan antingen placeras i en lång fläta ner på baksidan eller i Ringlet lockar. Stilen är uppkallad efter den Marquise De Pompadour, älskarinna till den franske kungen Ludvig XV, enligt Merriam-Webster.

Coronet -Circa 1875-1878

CoroNet är en tjock fläta bärs runt huvudet som en krona. Det kan gälla lugg i fronten och kan accentueras av två långa lockar eller korv lockar på sidan.

Den Ringlet hästsvans-Circa 1866-1869

För att skapa denna look, är håret skildes i mitten av pannan, drog tillbaka i en hästsvans och fäst med en båge. Håret är sedan böjt att skapa ett hav av Ringlet lockar i ryggen.


  

Kommentar