Trender i frisyrer

August 28

Trender i frisyrer


Att ha en trendig frisyr är lika viktigt som att ha på sig de senaste klädstilar. Trender i frisyrer påverkas av media och vilken film och musik stjärnor för närvarande bär. Frisyrer återspeglar inte bara våra personligheter, men också vår kultur.

frisyrer

Stilar på 1950-talet var prim och korrekt. Frisyrer var lackerad i hårspray. Kvinnor gick ofta till skönhetssalongen en gång i veckan, fick sin favorit "gör och sov med satin turbaner runt deras helt coiffed stil. De turbaner och satin örngott förhindrade friktion som skulle kunna göra sina perfekta stilar rörigt. Bikupan, hästsvans och permanenta vågor var en vogue under detta årtionde. Män lekte hår som kammade tillbaka in i stilen som blev känd av Elvis Presley. Långa polisonger var populära.

Rosa skum rullar var en nödvändighet under 1960-talet för att få de korta lockiga frisyrer som var populära. Kvinnor sov hela natten i dessa vadderade valsar i ett försök att behålla sin stil. Backcombing (eller retas) håret var det bästa sättet att skapa den uppumpade effekt på hjässan. Vända ut ändarna på håret, om det var kort eller lång, och hårdnande den med hårspray var nödvändigt för att undvika förflyttning av en sträng. Långa, raka, skildes-in-the-middle stilar inspirerades av skådespelerskan Peggy Lipton, som dök upp i TV kultklassikern "Gänget" 1968. Denna stil påverkat sena 1960-talet frisyrer och varade fram till början av 1970-talet. Kvinnor fortfarande regelbundet besökt skönhetssalonger en gång i veckan.

Under 1970-talet var en tid präglad av den stora afro, permanentat hår och långa, lager, rörig stil som blev känd genom Farrah Fawcett, stjärnan i den populära tv-serien "Charlies änglar". Om en kvinna hade en lång eller kort frisyr, hon var tvungen att innehålla massor av befjädrade lugg och långa lager. Detta var början till slutet för hårspray användning, rörigt, "precis kommit ur sängen" look var på modet. Markering blev det perfekta sättet att sätta soldränkta färg i håret.

Populariteten av Debbie Harry som sångare för gruppen "Blondie" var en del av orsaken punk, vilda frisyrer blev en livsstil för kvinnor i 1980-talet. Onaturliga hår färger som rött, grönt och lila blev den föredragna utseende. Punky, taggiga stilar tycks ropa till tittarna "titta på mig" under detta årtionde. Hårgelé och kläm strykjärn blev nödvändiga accouterments i denna ålder. Termen skönhetssalonger förvandlats till skönhetssalonger.

Under 1990-talet, hitlåt "Friends" var ansvarig för kvinnor i alla åldrar åtrå "Rachel cut." Detta lekte med Jennifer Aniston, som var en av de ledande skådespelerskor på den berömda showen. Under detta årtionde, tömd, släta, flyter frisyrer blev normen. Stora banan klipp användes för att skapa dig göra är de dagar då tiden var av avgörande betydelse. Mönster rakat i surr-cut frisyr var i stil för män. Under detta årtionde, färg och permanentvätska blev populär och accepterad för män i alla åldrar.

Under det nya millenniet, vissa frisyrer är korta, croppy och tungt lager. Geler och stylingprodukter används för att skapa pusslas, röriga frisyrer. Hårspray? Vad är det? Platt järn är återigen den mest populära hårstyling verktyg, skapa ark långa sido skildes hår. En lång, lös curl, med massor av långa lager är den populära leta efter speciella tillfällen och fester. Mäns frisyrer är kortare och i nära beskurna lager. Höjdpunkter och lowlights är vanliga hos båda könen och för varje frisyr.

Vård

Friska, glänsande hår är den viktigaste faktorn för att ha en stor frisyr. Tvätta håret minst två gånger i veckan; vissa människor behöver för att göra detta varje dag. Villkor håret efter behov, och använda en djup konditioneringsbehandling fem eller sex gånger per år, eller oftare om du perm, färg eller använda hot hårstyling verktyg ofta. De flesta frisyrer behöver en trim minst en gång var sjätte vecka för att bibehålla den rätta formen.


  

Kommentar