Hur man tar bort ögonbryn hår

October 14

Hur man tar bort ögonbryn hår


Vackert formade ögonbryn är ett måste om du är sparsmakad om ser bra ut. Inte bara vackra ögonbryn ge dina ögon en mer vidöppen blick, de ramar in resten av ansiktet också. Ta bort herrelösa hår från din panna linje är en god investering av tid och energi om du har för avsikt att titta bra, även utan smink!

Instruktioner

1 Bestäm var ögonbrynen helst bör börja och sluta. Håll en linjal mot sidan av näsan, uppradade med den inre ögonvrån. Du kan se var eventuella överskjutande hår är närvarande förbi linjal mot näsan. Markera detta avsnitt klart med en ögonbrynspenna för att avlägsna senare. Därefter linje kanten av linjalen med utsidan av näsan och den yttre ögonvrån. Du kan fastställa om det är attraktivt för din panna för att avsluta baserat på var linjalen faller av eller på din panna. Markera några hårstrån förbi denna punkt med en ögonbrynspenna.

2 pincett överskott hår, liksom de nedan och på toppen av din panna linje och ovanför näsryggen. Detta är den mest grundläggande metoden för ögonbryn hårborttagning.

3 Använd ett ögonbryn rakkniv istället om du är skicklig på att hantera en och föredrar att plocka. Fördelen med detta är att det är en mycket snabbare process. Nackdelen är att fler hårstrån kan komma tillbaka inåtväxande och ännu svårare att ta bort.

4 Utnyttja ögonbryn schabloner. Dessa gör det möjligt att rikta några hårstrån som faller utanför schablonen av ditt val, gör avviker lätt att identifiera och plocka. Fyll i hårstrån som du tänker hålla med en ögonbrynspenna eller pulver, och ta bort resten.

5 Försök vaxning med ett hem kit om du är modig, eller så kan du gå till en salong i stället där tjänsten erbjuds. Vaxning är känd för att vara smärtsamt, så att du kan avstå från denna metod om det inte låter tilltalande. Vaxning är bäst för dem med en massa hår de vill ta bort; flera sådana kan dras ut åt gången. De med mycket få herrelösa hår kan hålla sig till tweezing.

6 Gå till en professionell som är skicklig på gäng ögonbryn. Detta är ett annat alternativ populär för de tjänstemän som berörs av skönhetsbehandlingar, men du kan säkert lära sig att göra det hemma också, med lite forskning.

7 Håll din nya ögonbryn form genom att plocka med några dagars mellanrum, beroende på hur snabbt ditt hår växa tillbaka. Detta är en lättskött sätt att se till att dina ögonbryn stanna ganska med lite krångel.

Tips

  • Dab trollhassel på de områden som plockar om du är mycket känsliga för smärta. Trollhassel är en naturlig bedövningsmedel.
  • Ibland ögonbrynen inte behöver plocka så mycket som trimning. För detta ändamål håller en liten sax och en engångsmascaraborste för att ansa ögonbryn i din makeup kit.
  • Fånga dig själv innan du overpluck! Ögonbryn inte alltid växer hela vägen tillbaka in och alltför tunna ögonbryn kan få dig att se äldre.
  • När du handlar för ett ögonbryn rakkniv, välja en som är skarp på hårborttagning, men tråkigt när det gäller att skära hud i händelse av en eventuell slip-up. Säkrare som har en tandad, i stället för mjuk, blad. Det hjälper också att ha en mycket stadig hand. I vilket fall som helst vända sig till andra metoder för panna hårborttagning om du är osäker.

  

Kommentar