Hur man bevarar Chutney

February 14

Hur man bevarar Chutney


Chutney är en krydda, populär i indiska och asiatiska köket, i form av en relish gjord av hackad frukt och grönsaker som kokas med kryddor, socker och vinäger. Frukt chutney är den mest populära och ofta med aprikoser, persikor, ananas, mango, äpplen eller tranbär. Blanda dessa frukter är vanligt i chutneys. Andra tillägg kan innehålla russin, vinbär eller nötter. Smakämnen inkluderar chilipulver, peppar flingor, ingefära, vitlök, curry, peppar, tamarind pasta och citronsaft. Den höga surhet, tillagningstid och bearbetning av chutney kan bevara den under en längre tidsperiod.

Instruktioner

1 Fyll en stor burk gryta med vatten och föra vatten till en koka. Stänga av vattnet ner till en sjuda. Placera konservindustrin burkar, inre lock och lock ringar i vattnet.

2 Tvätta alla produkterna som skall användas för den chutney receptet väl. Förbered recept och koka tills klar. Bringa blandningen till en koka under fem minuter. Sänk värmen och låt sjuda i 25 minuter under omrörning.

3 Ta bort en burk från varmvatten med tång. Omedelbart fylla burken med den heta chutney blandningen som lämnar ca 1/2 tum utrymme mellan toppen av chutney och kanten av burken. Använd en steril plastspatel för att avlägsna eventuella luftbubblor i chutney. Torka kanten av varje burk med en ren, fuktig pappershandduk.

4 Ta bort en inre locket från det varma vattnet med hjälp av tången och försiktigt placera den på mynningen av burken. Rör inte locket med fingrarna eller andra redskap för att undvika kontaminering. Ta bort en yttre ring från vattnet och skruva den på burken, ordentligt. Fortsätt tills alla chutney har förpackats.

5 Ta vattnet i konserv potten upp till en koka. Placera burkarna i konserv potten med burken lyften och koka dem i 10 minuter om under en höjd av 1000 fot. För höjder från 1000 till 6000 fot, koka burkarna i 15 minuter. För höjder större än 6000 fot koka burkarna i 20 minuter.

6 Ta burkarna från konserv potten med burken lyftare. Låt burkarna svalna ostört under 24 timmar. Som burkarna svalna, lyssna efter distinkt "pop" ljud som indikerar varje burk har ordentligt förseglat. Tryck ned på innerlocket av burkarna för att kontrollera en ordentlig vakuumtätning. Om locket klickar, är burken inte ordentligt tätade.

Tips

  • Medan ytterringar konservburkar kan användas flera gånger, är de inre lock avsedd för engångsbruk. Återanvänd aldrig en inre locket när konservering för att förhindra att mat förstörs och eventuellt orsaka en livsmedelsburna sjukdomar.

  

Kommentar