Hur Cook stekar i en varmluftsugn

March 13

Hur Cook stekar i en varmluftsugn


Konvektionsugnar fungerar genom att cirkulera uppvärmd luft. Livsmedel tillagas vid temperaturer som är 25 procent lägre än normalt och oftast slutade på 25 procent kortare tid. Livsmedel bakar mer jämnt eftersom den rörliga luften förhindrar varma och kalla fläckar i ugnen. Stekar förbli fuktig eftersom de utvecklar en mörk, även skorpa som tätar i juicer. Matlagning stekar i en varmluftsugn kräver mindre uppmärksamhet eftersom du inte behöver vända köttet eller tråckla det.

Instruktioner

1 Krydda köttet som vanligt. En torr rub fungerar bra på nöt- och griskött. Strö salt och peppar på fjäderfä och gnugga lite olivolja på huden.

2 Placera steken på en lång eller broiler pan, eller använda en plåt med en långpannan under det. Täck inte köttet.

3 Sätt ugnen vad du normalt skulle använda i en vanlig ugn. Vänta det att förvärma. Lämnar endast den lägsta rack i varmluftsugn.

4 Sätta steken i ugnen och koka i 15 minuter, sedan minska värmen med 25 grader.

5 Koka steken för en fjärdedel mindre tid än du skulle i en vanlig ugn. Till exempel kommer en grillat som normalt tar två timmar att laga mat tar en och en halv timme. Börja kontrollera steken för doneness cirka 15 minuter innan den ska vara klar.

6 Ta steken ur ugnen och låt den vila i 20 minuter innan du skär.

Tips

  • Baste fjäderfä för en mer smakrik hud.

  

Kommentar