Använda hund fördel katter

July 5

Använda hund fördel katter


Loppor kan vara en uppförsbacke; lyckligtvis, Vet-skriven utvärtes behandlingar är i allmänhet säkra och mycket effektiva. De kan också vara dyrt, speciellt i en multi-cat hushåll. Ett sätt att spara pengar är att använda hund fördel katter. Detta gäller för den ursprungliga formeln och inte till Advantix, vilket är endast för hundar och kan döda katter. Rådgör alltid med din veterinär innan du använder någon receptbelagd medicin, särskilt för "off-label" användning.

Fungera

Aktuella lopp förebyggande syfte appliceras på djurets hud, vanligen mellan skulderbladen eller nacken, där de inte kan slicka bort det. Det är snabbt absorberas genom huden. Det finns olika formuleringar, och ingen kommer att förhindra en loppa från faktiskt hoppa på din katt, men alla kommer att döda loppan strax efter den stöter djurets hud. Några döda larver och ägg och förhindra fästingar också. De lokalverkande tillgängliga utan recept i djuraffärer har inte visat sig vara mycket effektiv och kan innehålla kemikalier som skadar mycket små eller unga djur, eller de med dålig hälsa. Säkrare och effektivare lokalverkande finns endast med en veterinär recept, och kan köpas på nätet i vissa fall för en lite lägre kostnad.

typer

Vissa märken, som Frontline och revolution, har olika formler för hundar och katter. Använda hund formel på katter kan orsaka organsvikt och död, ibland inom några timmar efter applicering. Hund och katt Advantix formuleras speciellt för hundar och kattdjur och får aldrig användas på alla djur det är inte avsett för. Men använder den ursprungliga formel Advantage samma kemiska (imidakloprid) för både hundar och katter, och den enda skillnaden är storleken på dosen.

överväganden

Prata med din veterinär om doseringen som behövs för en katt. Du kommer att behöva väga din katt först. Det mest ekonomiska sättet att köpa det är fyra vialstorlek säljs för stora hundar. Fråga din veterinär om hon kommer att ge dig en spruta mätning (utan nål) så att du kan dra upp den korrekta mängden.

missuppfattningar

Om du har katter som aldrig går utanför, och inte utsätts för loppor av andra eventuellt loppdrabbade djur in i huset, kanske du inte behöver loppa medicin alls. Inte alla sällskapsdjur behöver loppa behandling. Detta beror till stor del på geografiskt område och hur utbrett små Critters är. Många människor går årtionden med innekatter och aldrig se en enda loppa, utan behandling. Att kontrollera loppor, titta på din katts mage och lårens insida där pälsen är oftast tunnare och loppor kommer att bli mer synliga. Små svarta fläckar i pälsen kan torkat blod kvar från lopp aktivitet. Om det inte finns något synligt, är din katt inte repa och ingen i huset att bli biten, du förmodligen redan har en loppa-miljö.

expert Insight

Applicera Fördel för din katt med antingen en uppmätt mängd i en sprutnål mindre, eller direkt från flaskan enligt anvisningar på förpackningen. Det bör gå på en enskild plats från mellan skulderbladen till nacken. Att sätta det någonstans på ryggen under skulderbladen kan tillåta katten att vrida runt och slicka den. Även om inte giftig när den intas, är Advantage mycket bitter och kan irritera en kattens mun. Del håret för att exponera en lapp av bar hud och pressa hela dosen på detta område. Det kan finnas en liten fet plats där produkten används. Det här är normalt; inte tvätta bort det. Det försvinner inom några dagar.


  

Kommentar