Hur man gör Torkade örter matolja

June 21

Många av de smaksatta matoljor du ser på marknaden använder färska örter och kryddor, men det betyder inte torkade örter kommer inte att fungera lika bra. I själva verket kommer att göra din egen smaksatt olja med torkade örter förlänga dess hållbarhet. Oljor som är gjorda med färska örter måste användas ganska snabbt för att hålla dem från att förstöra. Njuta experimentera med olika kombinationer av torkade örter när man skapar en hemmagjord matolja.

Instruktioner

1 I en robust kastrull, värm 2 koppar extra jungfruolja. Det behöver bara vara ljummet, så slå lågan på låg och hålla ett öga på det. Du behöver bara för att värma den i två till tre minuter.

2 Samla ½ kopp torkade örter, eller mer om du vill. Örter som ingjuta väl omfatta rosmarin, timjan, basilika och oregano för en medelhavsstil olja. Du kan också överväga kummin, koriander, curry eller cayenne för en kryddigare smak.

3 Placera de torkade örter i en torr glasburk eller flaska. Alla vatten kvar inuti behållaren kan bli en magnet för bakterier.

4 Häll den varma oljan över torkade örter och stäng locket ordentligt. Om du använder en flaska, använd en tratt eller ett mått med en pip att hälla oljan.

5 Förvara infunderas oljan i en sval, mörk plats i minst en vecka. Din olja kommer att bli mer smakrik ju längre det sitter.

6 Använd din smaksatt olja på samma sätt som vanlig olja. Den kan användas i sauteing eller för att smaksätta sallad eller ångkokta grönsaker. Du kan också gnugga olja på grönsaker eller kyckling innan rostning för att ge maten en extra smak boost.


  

Kommentar