Bästa rättsmedel för att bota kronisk diarré hos hundar

February 27

Bästa rättsmedel för att bota kronisk diarré hos hundar


Diarré i och för sig är inte en vanligtvis ett allvarligt problem med hundar; i stället, uppstår ofta det som ett symptom av ett problem i hundens matsmältningssystemet. Kanske är det ett tecken på att något inte var överens med hunden system, eller hunden reagerar på en miljöbelastning. Problemet, i sådana fall, är ofta kortlivade och ofta löser sig själv. Men när diarré kvarstår, eller håller tillbaka, är det dags att vidta åtgärder för att försöka avhjälpa situationen, inklusive en resa till veterinären.

Fastan Följt av en Bland Diet

Snabb hunden för 12-24 timmar. Ge hunden ingenting genom munnen under denna tidsperiod med undantag för vatten. Detta gör att hundens mag-tarmsystemet en chans att rensa. Ofta detta steg enbart löser problemet. Du kan prova att ge din hund mycket små mängder av intetsägande och lättsmält mat, såsom kokt kyckling och vitt ris, efter 24 timmar. Konserverad pumpa och yoghurt är också bra mat att prova utfodring under denna tid.

veterinär Exam

Om diarré inte har rensat inom 48 timmar, ta din hund till en veterinär för en undersökning. Ett serum kemipanel och en komplett blod kan avslöja orsaken till diarré. Hundens rektum och buk bör palperas för att kontrollera om en tumör eller polyp. Specialiserade röntgenstrålar, såsom barium studier, kan vara till hjälp för att hitta orsaken.

metronidazol

Veterinärer ofta förskriva Metronidazol att behandla diarré. Denna breda spektrum och billig antimikrobiell är användbar i de fall där parasiten Giardia är orsaken. Det tenderar också att "korrigera eventuella överbalans i den normala tarmfloran", enligt djur Pet Doctor webbplats.

Antibiotika och opium derivat

Antibiotika, såsom amoxicillin, kan hjälpa till i vissa fall. De arbetar för att lösa tarm bakteriell överväxt frågor. Loperamid och difenoxylat, som är opiumderivat, kan bidra till att göra hunden mer bekväm.

Naturläkemedel och kosttillskott

Naturläkemedel inkluderar Slippery alm, som rockar och lugnar slemhinnorna i tarmsystemet. Lakrits är en anti-inflammatorisk och är ofta rekommenderas av herbalists att använda i kombination med antibiotika. Echinacea är användbar för att stärka immunförsvaret. Såvitt kosttillskott går, probiotika är användbara för att återställa balansen i floran i hundens tarmkanalen. Yoghurt är en bra källa av probiotika.


  

Kommentar