Hur man tar bort vatten fläckar från Silk

December 4

Silke är lyxigt, lätt och mjuk. Dessutom känns det fantastiskt mot huden. Även om det finns nu ett antal tvätt silke på marknaden, konstigt nog de fläcken lätt med den enklaste av vätskor - vatten. Det kan vara dåliga nyheter för plagg denna dyra fiber. Att få en vatten fläck av siden kan vara svårt, men det är möjligt.

Instruktioner

1 Kontrollera färgbeständigheten hos silke objektet. Välj en inre söm som inte kan ses från utsidan av artikeln. Dämpa tyget lätt med vatten och sedan köra en mjuk, vit duk över det område som behandlades. Om färg lossnar på duken, inte gå inte vidare. Ta objektet till kemtvätten.

2 Behandla siden objektet med den enklaste metoden först (se steg 3). Om det inte fungerar, fortsätter med efterföljande steg.

3 Blot fläcken försiktigt med en svamp doppad i vatten med en antydan av rengöringsmedel som är säkert för ömtåliga tyger.

4 Blöt silke objektet för 10 till 15 minuter i ljummet vatten med en liten mängd rengöringsmedel som är säkert för ömtåliga tyger. Skölj med kallt vatten och ligga platt på en handduk för att torka. Kontrollera för att se om fläcken kvarstår. Om så är fallet, gå vidare till nästa steg.

5 Blanda en lösning av ljummet vatten, 1/3 kopp tvättmedel görs för ömtåliga tyger och 1 tsk. vit vinäger. Med en fuktig (inte blöt) svamp, blot området på och runt fläcken. Skölj objektet i kallt vatten och ligga platt på en handduk för att torka. Kontrollera för att se om fläcken fortfarande existerar. Om så är fallet, gå vidare till nästa steg.

6 Blöt siden objekt i ljummet vatten. Blot en liten mängd av glycerin in i det färgade området och låt stå i cirka 1/2 timme. Skölj i kallt vatten och ligga platt på en handduk för att torka. Kontrollera för att se om fläcken fortfarande existerar. Om så är fallet, är det dags att ta plagget till kemtvätten.

Tips

  • När du är osäker om colorfastness av en siden objekt, använder ett hem kemtvätt kit eller ta objektet till städare.
  • Leta efter Stainz Out kit som är säkra att använda på siden som en alternativ metod för rengöring.
  • Se till att vattnet inte är för varm, eller det kan snedvrida tygets form.
  • blöt aldrig silke i varje lösning som innehåller vinäger, eller färger som normalt inte skulle köra kan lossas tillräckligt inom fibern att tona ut färgen.
  • Gnid inte sidentyg med någon kraft, eller så kan förstöra den känsliga tyget.

  

Kommentar