Typer av Llama Ull

November 29

Typer av Llama Ull


Llamas är flockdjur som kan leva i besättningar eller själva. Många människor runt om i världen använder dem som flockdjur för att transportera varor till en destination. Llamas är också en gröda i flera länder, särskilt i Central- och Sydamerika. Det finns tre grundläggande typer av ull som lamor producerar, och var och en har ett speciellt syfte. Det är viktigt att veta vad ullen kommer att användas för så att du kan välja den rätta. Llama ull kommer också i många olika färger, vikter och texturer.

tung Ull

Tung ull används främst för att göra tungt filtar och andra varma föremål såsom ponchos. Tunga ull lamor måste klippas minst en gång per år så att de inte överhettas och möjligen dö av värmeslag. Denna typ av ull kan få vara 30 inches lång på vissa lamor, och det tar en hel del trimning att hålla ullen untangled och ser bra ut.

medel Ull

Medel ull kan användas för att göra filtar eller kläder. Denna ull är mycket kortare än den tunga ull och lamadjur behöver inte klippas varje år om du inte vill. Detta är en ihålig ull, vilket betyder att det är en god isolator som är varmare än vissa andra typer av animaliskt ull.

ljus Ull

Ljus ull växer på vad som är känt som den "klassiska lamadjur" de vanligaste lamadjur sett i filmer och i massmedia dokumentärer. Detta är den vanligaste lamadjur används för transport eller som ett pack djur. Ullen är kort och inte kräver en hel del pälsvård eller klippning.

Konsistens och färg

Det finns många färger och texturer av lama ull, beroende på vilken typ av lamadjur. Lamadjur ull kommer att ha en grövre toppskikt som hjälper till att skydda djuret från smuts och insekter, och under det övre skiktet finns det en mjuk, nästan dunig lager av ull. Llamas kan variera i färg från rött till vita och även från svarta till grått.


  

Kommentar