Vad är vinsäckar?

March 20

Vad är vinsäckar?


En vinlägel är en sprutade väska för förvaring, transport och dricka vin. De har refereras i klassisk litteratur och går tillbaka till antikens Grekland. Tillverkad av läder, de är långvariga, hållbara behållare väl lämpade för vinentusiaster. På grund av sin unika natur en vinlägel kräver viss inledande vård och underhåll för maximal användning.

historiska Wineskin

En tidslinje hänsyn till vinlägel ursprung är svårt att få tag på, men de anmärkningsvärda framträdanden det gör i Homeros "Odysséen" Bibeln och "Don Quijote" tillåta viss insikt. Till exempel, Homer berättar vinlägel dateras tillbaka till antikens Grekland, och Bibeln och "Don Quijote" berättar att vinlägel visades tidigt på spanska och afrikansk historia.

Tillverkad av hud

En vinlägel är gjord av läder, den vanligaste av dessa är getskinn. Getskinn är bättre -uited för hantverkare för att hantera på grund av dess flexibilitet. Get hud är svårare att bära, vilket ökar livslängden på vinlägel. När du har valt och ta bort huden, är det rengöras och garvat med tannin samlats in från mimosa träd.

Pitch, tvinna och harts

Efter garvning get huden, är det belagt med beck som utvinns ur enbär eller tallar. Stigningen renas vid höga temperaturer och används för att vattentäta insidan läder av vinlägel. Huden är bunden i form med garn gjorda av lin, men nästan alla garn används för att göra vinlägel var hampa fram till 1970-talet. Ett munstycke gjord av pressad harts eller bakelight tillsättes för att hälla och dricka.

Required Care

En vinlägel är gjord av organiskt material; Till skillnad från en plastflaska, tar det en del förberedelser och underhåll av ägaren. Innan du häller i den första mängden vin för att lagra, måste vinlägel värmas, gnuggade, uppblåst, sköljdes med vatten och fylld med vin för fem dagar som sedan slängs. Sedan kan vinlägel användas för att lagra dricker vin.


  

Kommentar