Hur man bokar tåg från Serbien till Rumänien

October 30

Medan lifta i Rumänien är fortfarande ett populärt sätt att ta sig runt, kanske du föredrar en mer traditionell typ av transport dit från Serbien. Tågresor i Rumänien är mycket vanligt eftersom tågsystem är väl anslutna till internationella tjänster.

Instruktioner

Bokar tåg från Serbien till Rumänien

1 Boka din biljett direkt från Rail Europa genom att ringa (888) 382-skena eller besöka Rail Europa webbplats (se Resurser).

2 Kontrollera med ambassaden för att se om du behöver ett visum eftersom du passerar gränsen. Du bör göra dessa arrangemang i förväg.

3 Kommer till stationen tidigt så att du har tid att hitta ditt tåg. Det finns stationer i Subatica, Novi Sad, Nis och Serbiens huvudstad Belgrad.

4 Leta efter utsända tidtabeller visar avgångstid, ankomsttid och plattformen numret för ditt tåg i kronologisk ordning. Sedan förbereda sig för att vänta, eftersom tåg i serbiska har varit kända för att vara sent.

5 Ha ditt pass och din biljett / Rail Pass redo efter att du tagit din plats på tåget. När det avgår, kommer ledaren kontrollera din biljett och resedokument eftersom du kommer att korsa gränsen till Rumänien.

6 Överväga att köpa en järnväg pass som Balkan Flex Pass. Det erbjuder obegränsat antal resor under 5 dagar, 10 dagar eller 15 dagar i en månad för alla länder på Balkan, inklusive Serbien och Rumänien. Priserna börjar runt $ 200 för vuxna.

7 Använd en resebyrå eller boka resan själv på nätet på en webbplats som Raileurope eller Europrail. Biljetter eller en skena passerar kan köpas upp till 60 dagar i förväg för de flesta tåg.

Know Your Destination

8 Observera att tiden förändras när du reser. Rumänien är en timme före Serbien.

9 Bestäm vilka städer du vill besöka. Huvudstaden Bukarest, är hem för flera museer och Plumbuita klostret. Internationella tåg anländer till Gara de Nord station. Norr om huvudstaden är den region i Transsylvanien, som är känd för Draculas slott.

10 Tänk på säsongsbetonade attraktioner eller lokala festivaler, som Rumäniens Medeltidsdagar i augusti som du kanske vill delta vid fastställandet datum.

Tips

  • Stationen i Belgrad är liten men lätt att hitta, eftersom det är i centrum av staden.
  • När du gör reservationer, tänk på att tidtabellerna ändras i juni och december. Många online-system kommer endast att ha information om det aktuella tidtabellen.
  • För mer information, surfa på Eurail webbplats eller e-posta dem direkt via webbplatsen; för närvarande finns det ingen internationell kundservice telefonlinje.
  • Även om det inte finns några bagage restriktioner för europeiska tåg, är du ansvarig för ditt bagage. Inte resa med fler påsar än du kan hantera själv.

  

Kommentar