Naturlig Tillägg för en hund urinvägsinfektion

April 14

Naturlig Tillägg för en hund urinvägsinfektion


Om din hund börjar urinera ofta, eller börjar få olyckor inomhus, kan han ha en urinvägsinfektion. Traditionellt är en UTI behandlas med antibiotika, men många ägare föredrar att kringgå traditionella antibiotikabehandling och använda naturläkemedel istället.

orsaker

Blåsan är en steril miljö; när bakterier färdas upp i urinröret och kommer in i blåsan, följer en infektion. Vissa sjukdomar och tillstånd kan predisponera din hund till en UTI, inklusive diabetes, Cushings sjukdom, användning av steroid läkemedel, cancer i urinblåsan och njursvikt.

Diagnos

Det är viktigt att få en korrekt diagnos av din hunds symptom som de skulle kunna vara ett tecken på en mer allvarlig sjukdom eller infektion, såsom diabetes, cancer i urinblåsan eller njurinfektion. Din veterinär kan göra ett test av din hunds urin för att se om de vita blodkropparna är närvarande.

Förebyggande / Immunitet Boosting

Din hund kan ge vika för en urinvägsinfektion om hennes immunförsvar inte fungerar optimalt. Hålla immunförsvaret starkt genom att undvika användningen av steroid läkemedel som ger tillräcklig rent vatten, en hög kvalitet kost, daglig motion och tillskott av Echinacea, som har immunsystemet egenskaper.

Cranberry Supplements

Vissa ägare föredrar att undvika antibiotikabehandlingar. Dr Jennifer Fry, en veterinär vid Antietam Valley djursjukhus, rekommenderar tranbär kosttillskott som bidrar till att förhindra bakterier från att fästa till urinvägarna. Dr. Fry rekommenderar också ge vitlök för sina antibakteriella egenskaper.

Alternativa naturläkemedel

Ge din hund med C-vitamin, som också har immunitetsförbättrande egenskaper, eller äppelcidervinäger kan hjälpa till att neutralisera skadliga bakterier i urinröret.


  

Kommentar