Hur man behandlar en katt för en skrapa eller Abrasion

October 6

Hur man behandlar en katt för en skrapa eller Abrasion


Friktion mot någon yta kan orsaka en skrapa eller nötning. Du kan ibland behandla mindre repor och skrubbsår på din katt hemma; Men om din katt verkar skadad på något annat sätt (om hon haltar, till exempel), ta henne till veterinären. Ytliga skador kan inte vara hennes enda problemet. Annars, så länge du håller ett vakande öga på såret efter att behandla det och hålla katten verksamhet till ett minimum, bör skrubbsår och repor läka utan komplikationer.

Instruktioner

1 Håll katten så lugn och stilla som möjligt. Du kanske vill ha långa ärmar att undvika att få repor på armarna. De flesta katter kommer inte att låta någon nära ett sår utan att sätta upp en kamp. Om någon annan kattvän är runt som kan hålla katten för dig, be om hans hjälp.

2 Häll en steril sår rengöringsmedel direkt på nötning. Detta renare kommer i vissa sällskapsdjur kit första hjälpen och du kan också köpa den på djuraffärer. Om du inte har någon till hands, använd varmt (inte hett) vatten och salt för att spola ut smuts från såret. Petdoc.com rekommenderar att man använder en tesked salt per två koppar vatten.

3 Använd en våt bit steril gasbinda eller en ren trasa för att torka nötning. Var försiktig - inte skrubba. Syftet är att ta bort ytan skräp från såret så att nötning inte kommer att vara lika mottagliga för infektion. Om du märker något skräp inbäddad djupt i skrapa, prata med din veterinär.

4 Applicera ett antibiotikum spray eller salva till området. Låt nötning avslöjade, eller täck den mycket löst med en gasbinda. Du måste ansöka på nytt salvan. Enligt acatdog.com, bör du använda salvan åtminstone två gånger om dagen och upp till fyra gånger per dag.

Tips

  • Om katten är lugn nog, ska du klippa kort någon päls nära såret (om möjligt) för att hålla området så rena som möjligt.
  • Hålla katten inomhus åtminstone tills såret läker. Smuts i såret kommer lätt leda till infektion.
  • Titta på såret för svullnad, rodnad och urladdning - alla tecken på infektion. Din katt kan kräva muntliga antibiotika om såret inte svarar på aktuella antibiotika.

  

Kommentar