Equine sinuit Behandling

October 8

Equine sinuit Behandling


Sinuit är en infektion i slemhinnan i frontala och / eller sinus maxillaris av hästen, som orsakas av dåliga tänder, tumörer, Streptococcus bakterier eller svampinfektioner. Det är en relativt ovanlig sjukdom, även om det finns en hög förekomst av respiratoriska sjukdomar som påverkar uppstallade hästar. Bihåleinflammation kan påverka hästar i alla åldrar; Men tandinfektioner är i allmänhet orsaken till bihåleinflammation hos äldre hästar.

symptom

I allmänhet en tjock, gräddig snuva finns med bihåleinflammation. Den normala ihåligt ljud hörs när knacka på sinus hålrum blir tråkig, särskilt när sinus är full av pus. Enligt Dr Barak Amram, skriver i Vet Flyttar webbplats, ögat på den infekterade sidan kan ha en urladdning, och svullnad under ögat är möjlig. Typiskt, om källan av infektionen är en tand, andra symtom såsom stinkande lukt, smärtsam tugga och blod i ansvarsfrihet är närvarande.

Diagnos

Övergripande inställning av hästen är en indikator på den smärta han upplever i sitt huvud från trycket hos fluiden i sin sinus cavity. Genom röntgen av huvudet och en fullständig fysisk undersökning, kan veterinären bestämma huruvida bihålorna är fyllda med vätska och pus.

tidig behandling

Tidiga fall av bihåleinflammation svara positivt på en kurs av antibiotika och monolitiska läkemedel såsom sputolosin. Turning hästen ut på bete så mycket som möjligt också stöd i healing, som huvudet nedåt äta hållning underlättar dränering från det drabbade sinus.

sekundär bihåleinflammation

Vid sekundär bihåleinflammation, hästar som inte svarar på medicinsk behandling genomgå ett kirurgiskt ingrepp för att göra hål i sinus, en teknik som kallas trephining. En annan effektiv förfarande innebär att utföra kontinuerlig sköljning av sinus med en antiseptisk lösning för flera dagar tills infektionen har klarats upp. Stora mängder vätska spolas in i och ut ur sinus hjälp späda bakterier och skräp. Om den ursprungliga orsaken till sinus infektion är en dålig tand, kan en veterinär specialist bort tanden.

Förebyggande

Regelbundna undersökningar av en veterinär för att upptäcka tand impaktioner, infektion, sjukdom i tänder uttag, och tandlossning är en förebyggande åtgärd för sekundär bihåleinflammation.


  

Kommentar