Hur man torkar färska tranbär

January 29

Hur man torkar färska tranbär


Tranbär är antioxidant kraftpaket som erbjuder ett brett utbud av hälsofrämjande fördelar. Dessa små, syrliga bär är tippad för sin förmåga att effektivt behandla och förhindra urinvägsinfektioner. Enligt Cranberry Institute, är tranbär också fylld med vitaminer, fibrer och fytokemikalier som bidrar till den allmänna hälsan. Utöver dessa hälsofördelar, tranbär är läcker, särskilt när torkat. Torkade tranbär är bra för småätande och är välkommet tillägg till både söta och salta rätter. Processen att tork tranbär är tidsödande, men resultatet är välsmakande, näringsrik och värt att vänta.

Instruktioner

1 Värm över till 200 grader Fahrenheit.

2 Välj fasta, mogna tranbär och tvätta noggrant. Kvaliteten på slutprodukten beror på kvaliteten på de färska bär.

3 Fyll din stor kastrull ungefär halvvägs full av vatten och sätta till en boil.Once kokande, häll alla tranbär i vattnet för att blanchera dem. Detta kommer att säkerställa dina bär behålla sin vackra röda färg samt få dem att pop öppna.

4 Låt tranbär blöt tills deras skinn sönder. Huden behöver brista ordentligt eller torkningsprocessen kommer att ta mycket lång tid. Håll bär nedsänkta tills var och en går sönder.

5 Töm ut vattnet ur din kruka när alla tranbär har delat öppen. Använd din pappershanddukar att torka av bär genom att försiktigt klappa var och en.

6 Täck plåt med flera lager av pappershandduk. Du kommer förmodligen att behöva cirka tre lager för att tillräckligt täcka ytan på bakplåten. När pappershandduksskiktet är på plats, lägga till en enda bit pergamentpapper till toppen.

7 Sprid tranbär på bakplåtspapper i ett enda lager och sedan placera plåten i ugnen.

8 Sänk värmen till 150 grader Fahrenheit och låta tranbär torka långsamt. Denna process kommer att ta upp till åtta timmar. Håll ett öga på bären och ta bort när du är klar. Du kan välja att lämna dem i längre tid beroende på hur seg eller krispigt du gillar dem.

9 Lagra de torkade tranbär i en försluten glas- eller plastbehållare. Lagrade bär kan användas i upp till fem år.


  

Kommentar