Vilka är de uppgifter som en Sheepdog?

July 7

Vilka är de uppgifter som en Sheepdog?


Fåruppfödare använder ofta hundar för att hjälpa dem att hantera sina hjordar, och raser har utvecklats speciellt för detta ändamål. En sheepdog kan ha många uppgifter, inklusive vallning, hålla och skydda fåren. För att vara framgångsrik måste en vallhund lära sig att svara korrekt på en rad olika kommandon. En sheepdog också kan föras in i fåraherde tävlingar kallas fårtävlingar.

bevakning Boskap

Herdar som ursprungligen användes hundar att vakta sin boskap, inklusive flockar av får och getter. Dessa hundar var ofta stora, härdiga raser som kan försvara fåren från rovdjur, såsom vargar och björnar. Att fullgöra sina uppgifter, de hundraser som utvecklats för uppgiften var modiga, självständiga tänkare med naturligt skyddande instinkter; fårhundar behövde också kunna arbeta utan att besvära fåren. Vallhundar används fortfarande för att vakta boskap i USA. Shepherd hundar inkluderar den stora Pyrenéerna, Komondor, Karst vallhund och Maremma Sheepdog raser.

vallning

En sheepdog hjordar sin herres boskap för att fårinsamlingen eller flytta dem från ett område till ett annat. För att uppfylla denna skyldighet, skall en vallhund vara snabb och smidig att springa fåren och valla flocken. En sheepdog måste också vara mycket lydig och lyhörd, eftersom de måste lyssna på och svara på instruktioner när man arbetar med fåren. Vallhundar inkluderar Australian Shepherd, bearded collie, Border Collie, Old English Sheepdog och schäfer raser.

håller Sheep

Hundar kan användas för att hantera en flock genom att hålla fåren på plats vid behov - en åtgärd som kan tillämpas på ett enstaka får eller hela flocken. Bonden kan beordra sheepdog att styra fåren när han klippning dem eller ge medicinsk behandling till flocken. En sheepdog kan också användas för att separera flocken i olika grupper. Vallhundar används för att hålla får.

fårtävlingar

Fårhundar kan föras in i prövningar där de arbetar tillsammans med sina herrar att fösa en fårflock i ett avgränsat område inom en angiven tidsperiod. En panel av domare tjog försöken; hunden som hjordar fåren på kortast möjliga tid, med minsta fel, heter vinnaren. Border Collie är en av de mest populära hundraser ingått dessa tävlingar; rasen är uppskattad för sin höga intelligens, hårt arbetande karaktär och intensiva fokus, enligt den amerikanska Kennelklubben.


  

Kommentar