Torkade örter för Tea

September 26

Torkade örter för Tea


Örter har uppskattats sedan före gryningen av historien, som medicin, färgämnen och mat. Alla tre användningsområden ibland innebära stöpning av den torkade örten i varm vätska, och det var oundvikligt att den heta vätskan så småningom skulle komma att avnjutas i sin egen rätt. Sant te, den mest använda för detta ändamål, är en specifik ört som kallas Camellia sinensis. I modern amerikansk användning termen "te" är generiskt tillämpas på alla växtbaserade infusion. Mest torkade örter kan användas, men vissa är mer tilltalande än andra.

Mynta

Mint är en av de mest använda örter för te. Det är behagligt aromatisk, något sammandragande och ljus i smak. Både pepparmynta och grönmynta är allmänt infunderas för te, och mindre kända sorter som vinruta och watermint återupptäcks. Pepparmyntans aktiva aromatiserande komponenten, mentol, har en konstig effekt på temperatursensorer i munnen. Det skapar ett intryck av fysiskt kyla, som används med gott resultat i många godis och läkemedel.

Blommor för Örtte

Kamomill används allmänt för en lugnande örtte. Daisy-liknande kronblad torkas, och ger en lugnande grönt äpple anteckning till te. Echinacea har en fräsch neutral smak som kompletterar andra örter, och är uppskattad för sina medicinska egenskaper. Rosenblad till en stark blommig anteckning till en blandning, och nypon är klart fruktig. Doftande pelargoner och krasse kan båda användas, men nasturtiums är pepprig och kan överväldiga mer delikata smaker. De blommor av kryddväxter som basilika, timjan och oregano kan också användas, och i allmänhet smakar moderplantan.

citrusy Örter

Många örter har ett angenämt citrusy smak som fungerar bra i en te. Bergamott, en medlem av mynta familjen, är fint lemony. Citronmeliss och citron verbena har en djärvare karaktär, och kan användas omväxlande i te. Citronmeliss har en mer komplex karaktär, med en distinkt blommig ton. Citrontimjan har en mer bestämd smak, med en mängd olika pepprig och mentol anteckningar som kompletterar andra örter.

andra örter

Många av de viktigaste kryddväxter är medlemmar av mynta familjen, men få är normalt konsumeras i te. Basilika, oregano, mejram, rosmarin, salvia, timjan, salta och lavendel är alla mynta släktingar. Alla kan användas för te, men deras starka smaker bäst användas som en anteckning i en blandning med mildare smaker. Dill, fänkål och dragon producera mildare te, ofta haft efter måltider som en mag. Winter, en anläggning i samband med blåbär och tranbär, har blad med en cool mintliknande smak.


  

Kommentar